Wit­te cho­co­la­de­chee­se­ca­ke met bos­vruch­ten­saus

Cheesecake is áltijd goed, zeker deze variant met frisse bosvruchtensaus.

  • nagerecht
  • 16 personen
  • 455 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 3 u. 30 min. wachten
    • 1 u. 15 min. oventijd
(763)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Cheesecake is áltijd goed, zeker deze variant met frisse bosvruchtensaus. 16 personen
3 763

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • springvorm (Ø 24 cm)
  • keukenmachine
  • sateprikker

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 ºC. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
  2. Maal de koekjes in de keukenmachine tot kruimels. Laat ondertussen het fruit ontdooien. Smelt de boter in een steelpan. Voeg 3 el rietsuiker toe en meng door de koekkruimels. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel. Bak de bodem ca. 15 min. in het midden van de oven. Neem de vorm uit de oven en laat 15 min afkoelen. Laat de oven aan staan.
  3. Breng ondertussen in een steelpan de bramen en frambozen met 3 el suiker en het water aan de kook. Laat 5 min. op zacht vuur doorkoken. Schenk het vruchtenmengsel door een fijne zeef in een kom en druk met de bolle kant van een lepel erdoor. Zet de kom in een laagje koud water in de gootsteen en laat de bosvruchtensaus in 15 min. afkoelen. Roer af en toe.
  4. Roer ondertussen in een grote kom de roomkaas los en meng met de rest van de rietsuiker en de vanillesuiker.
  5. Hak de witte chocolade fijn. Meng de chocolade in een andere kom met de crème fraîche en verwarm 1 min. op 500 watt in de magnetron. Roer door en verwarm het chocolademengsel tot het een egale massa is. Roer een voor een de eieren erdoor en meng het door het roomkaasmengsel.
  6. Schenk heet water in de braadslee en plaats onder het midden van de oven.
  7. Schep 1/3 van het roomkaasmengsel op de koekjesbodem in de springvorm. Verdeel hierover 6 el bosvruchtensaus. Herhaal dit nog twee keer totdat het roomkaasmengsel op is. Bewaar de rest van de saus afgedekt in de koelkast. Maak met een satéprikker mooie krullen in de vulling, zodat een marmerpatroon ontstaat.
  8. Bak de cheesecake 1 uur in het midden van de oven op een rooster boven de braadslee. Zet de oven uit en laat de cheesecake 30 min. in de oven afkoelen. Neem de cheesecake uit de oven en laat hem in 1 uur verder afkoelen op het aanrecht. Dek hem af met vershoudfolie en zet minimaal 2 uur in de koelkast. Serveer met de rest van de bosvruchtensaus.
video

Bak­vor­men be­kle­den

Instructievideo - 02:06 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 455 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Witte chocoladecheesecake met bosvruchtensaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wit­te cho­co­la­de­chee­se­ca­ke met bos­vruch­ten­saus

1
1

Verwarm de oven voor op 175 ºC. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.

2
2
  • 250 g digestive koekjes
  • 250 g frambozen
  • 250 g bramen

Maal de koekjes in de keukenmachine tot kruimels. Laat ondertussen het fruit ontdooien.

3
3
  • 120 g boter
  • 3 el rietsuiker

Smelt de boter in een steelpan. Voeg de rietsuiker toe en meng door de koekkruimels.

4
4

Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel. Bak de bodem ca. 15 min. in het midden van de oven.

5
5

Neem de vorm uit de oven en laat 15 min afkoelen. Laat de oven aan staan.

6
6
  • 3 el rietsuiker
  • 3 el kraanwater

Breng ondertussen in een steelpan de bramen en frambozen met de suiker en het water aan de kook. Laat 5 min. op zacht vuur doorkoken.

7
7

Schenk het vruchtenmengsel door een fijne zeef in een kom en druk met de bolle kant van een lepel erdoor.

8
8

Zet de kom in een laagje koud water in de gootsteen en laat de bosvruchtensaus in 15 min. afkoelen. Roer af en toe.

9
9
  • 600 g Mon Chou zacht & luchtig
  • 5 el rietsuiker
  • 8 g vanillesuiker

Roer ondertussen in een grote kom de roomkaas los en meng met de rietsuiker en de vanillesuiker.

10
10
  • 300 g witte chocolade
  • 125 ml crème fraîche

Hak de witte chocolade fijn. Meng de chocolade in een andere kom met de crème fraîche en verwarm 1 min. op 500 watt in de magnetron.

11
11

Roer door en verwarm het chocolademengsel tot het een egale massa is.

12
12
  • 3 eieren

Roer een voor een de eieren erdoor en meng het door het roomkaasmengsel.

13
13

Schenk heet water in de braadslee en plaats onder het midden van de oven.

14
14

Schep 1/3 van het roomkaasmengsel op de koekjesbodem in de springvorm. Verdeel hierover 6 el bosvruchtensaus.

15
15

Herhaal dit nog twee keer totdat het roomkaasmengsel op is. Bewaar de rest van de saus afgedekt in de koelkast.

16
16

Maak met een satéprikker mooie krullen in de vulling, zodat het marmerpatroon ontstaat.

17
17

Bak de cheesecake 1 uur in het midden van de oven op een rooster boven de braadslee.

18
18

Zet de oven uit en laat de cheesecake 30 min. in de oven afkoelen.

Tip: Afkoelen in de oven doe je om scheuren van de taart te voorkomen.

19
19

Neem de cheesecake uit de oven en laat hem in 1 uur verder afkoelenop het aanrecht.

20
20

Dek hem af met vershoudfolie en zet minimaal 2 uur in de koelkast. Serveer met de rest van de bosvruchtensaus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.