Kik­ker­erw­ten met ui en rau­we ham

(43)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans voorgerecht 4 personen
3 43

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken. Snijd ondertussen de ui in flinterdunne halve ringen. Snijd ook de venkelknol in flinterdunne halve plakken. Pers de citroen uit. Meng de kikkererwten met de ui, venkel, het citroensap en de olie.
  2. Ris de naaldjes van de rozemarijn, snijd ze fijn en voeg toe. Voeg peper en eventueel zout toe. Laat 30 min. op het aanrecht staan
  3. Snijd de ham in dunne reepjes en meng met de salade. Breng eventueel op smaak met extra citroensap, olie, peper en zout.

bereidingstip:

U kunt de salade 1 dag van tevoren bereiden tot het toevoegen van de ham. Bewaar afgedekt in de koelkast. Laat voor het serveren 30 min. op kamertemperatuur komen.

variatietip:

Voor een variant met vis kunt u de ham vervangen door 1 uitgelekt blikje tonijnstukken in olie.

video

Ven­kel be­rei­den

Instructievideo - 01:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 260 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Kikkererwten met ui en rauwe ham

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kik­ker­erw­ten met ui en rau­we ham

1
1
  • 400 g kikkererwten
  • 1 ui

Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken. Snijd ondertussen de ui in flinterdunne halve ringen.

2
2
  • 1 venkelknol
  • ½ citroen

Snijd ook de venkelknol in flinterdunne halve plakken. Pers de citroen uit.

3
3
  • 3 el olijfolie extra vergine

Meng de kikkererwten met de ui, venkel, het citroensap en de olie.

4
4
  • 2 takjes rozemarijn

Ris de naaldjes van de rozemarijn, snijd ze fijn en voeg toe. Voeg peper en eventueel zout toe. Laat 30 min. op het aanrecht staan

5
5
  • 70 g parmaham

Snijd de ham in dunne reepjes en meng met de salade. Breng eventueel op smaak met extra citroensap, olie, peper en zout.

bereidingstip:

U kunt de salade 1 dag van tevoren bereiden tot het toevoegen van de ham. Bewaar afgedekt in de koelkast. Laat voor het serveren 30 min. op kamertemperatuur komen.

variatietip:

Voor een variant met vis kunt u de ham vervangen door 1 uitgelekt blikje tonijnstukken in olie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.