Ro­de cur­ry met kip en boon­tjes

In plaats van een staafmixer of keukenmachine kun je ook een vijzel gebruiken om deze currypasta te maken.

(239)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
thais hoofdgerecht In plaats van een staafmixer of keukenmachine kun je ook een vijzel gebruiken om deze currypasta te maken. 4 personen
3 239

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd het steeltje van de rode pepers. Halveer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de pepers in stukjes. Doe in de keukenmachine. Snijd de onderkant van het citroengras en verwijder het buitenste blad. Snijd in stukken en doe in de keukenmachine. Voeg de suiker, sjalotten, olie, vissaus, gemalen koriander, knoflook en gember toe. Maal in ca. 2 min. tot een dikke pasta. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat met de deksel op de pan staan.
  2. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en fruit de currypasta 5 min. op laag vuur zodat de smaken vrijkomen. Roer regelmatig.Voeg het bouillontablet, water en de kokosmelk toe, breng aan de kook en laat 5 min. op middelhoog vuur doorkoken.
  3. Snijd de kip in stukjes. Voeg de kip, paprika en sperziebonen toe aan de curry. Laat 20 min. garen op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Breng op smaak met zout of eventueel extra vissaus en serveer met de rijst.

bewaartip:

Verdubbel of verdrievoudig de hoeveelheden om in 1 keer een grotere hoeveelheid currypasta te maken. Bewaar maximaal 1 week afgedekt in de koelkast of 3 maanden in de vriezer.

video

Ro­de cur­ry met kip en boon­tjes ma­ken

Kookles - 02:23 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 630 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 71 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 19 g
  • natrium 815 mg
  • vezels 5 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Rode curry met kip en boontjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­de cur­ry met kip en boon­tjes

1
  • 2 rode pepers

Snijd het steeltje van de rode pepers. Halveer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de pepers in stukjes. Doe in de keukenmachine.

2
  • 1 stengel citroengras

Snijd de onderkant van het citroengras en verwijder het buitenste blad. Snijd in stukken en doe in de keukenmachine.

3
  • 2 tl suiker
  • 2 sjalotten
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 el vissaus
  • 1 el gemalen koriander (ketoembar)
  • 3 tenen knoflook
  • 2 cm verse gember

Voeg de suiker, sjalotten, olie, vissaus, gemalen koriander, knoflook en gember toe.

4
  • 300 g basmatirijst

Maal in ca. 2 min. tot een dikke pasta. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat met de deksel op de pan staan.

Tip: Heb je geen keukenmachine? Gebruik dan een staafmixer of vijzel.

5

Verhit een hapjespan zonder olie of boter en fruit de currypasta 5 min. op laag vuur zodat de smaken vrijkomen. Roer regelmatig.

6
  • ½ kippenbouillontablet
  • 250 ml kraanwater
  • 400 ml kokosmelk

Voeg het bouillontablet, water en de kokosmelk toe, breng aan de kook en laat 5 min. op middelhoog vuur doorkoken.

7
  • 300 g kipdijfilet
  • 2 rode paprika's
  • 300 g sperziebonen

Snijd de kip in stukjes. Voeg de kip, paprika en sperziebonen toe aan de curry.

8

Laat 20 min. garen op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Breng op smaak met zout of eventueel extra vissaus en serveer met de rijst.

9

Bon appétit!

bewaartip:

Verdubbel of verdrievoudig de hoeveelheden om in 1 keer een grotere hoeveelheid currypasta te maken. Bewaar maximaal 1 week afgedekt in de koelkast of 3 maanden in de vriezer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.