Zwar­te­bo­nen­chi­li met kip

De Mexicanen eten ze zelfs als ontbijt, zó trots zijn ze op hun zwarte bonen.

(278)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht De Mexicanen eten ze zelfs als ontbijt, zó trots zijn ze op hun zwarte bonen. 4 personen
3 278

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de kip in blokjes. Was de prei en snijd in ringen. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan. Bak de kipfilet in 3 min. rondom aan. Voeg de prei toe en bak 2 min.
  2. Voeg de komijn en tomaat toe. Druk de tomaten met de achterkant van een houten lepel plat. Stoof de kip met de deksel op de pan in 10 min. gaar. Schep regelmatig om.
  3. Voeg de bonen en mais toe en warm nog 5 min. mee. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de rijst.

combinatietip:

Lekker om te dippen: serveer een kleinere portie rijst (200 g) en doe er 4 geroosterde sneetjes maisbrood bij.

video

Prei was­sen

Instructievideo - 00:29 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 630 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 84 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Zwartebonenchili met kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zwar­te­bo­nen­chi­li met kip

1
1
  • 300 g kipfilet
  • 1 prei
  • 300 g zilvervliesrijst
  • 2 el zonnebloemolie

Snijd de kip in blokjes. Was de prei en snijd in ringen. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan. Bak de kipfilet in 3 min. rondom aan. Voeg de prei toe en bak 2 min.

2
2
  • 1 tl gemalen komijn
  • 800 g gepelde tomaten

Voeg de komijn en tomaat toe. Druk de tomaten met de achterkant van een houten lepel plat. Stoof de kip met de deksel op de pan in 10 min. gaar. Schep regelmatig om.

3
3
  • 400 g zwarte bonen in chilisaus
  • 300 g mais

Voeg de bonen en mais toe en warm nog 5 min. mee. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de rijst.

combinatietip:

Lekker om te dippen: serveer een kleinere portie rijst (200 g) en doe er 4 geroosterde sneetjes maisbrood bij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.