Jam­ba­laya met cho­ri­zo en kip

Een vrolijke mix van rijst, groenten en vlees uit de zuidelijke staten van Amerika.

(594)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans hoofdgerecht Een vrolijke mix van rijst, groenten en vlees uit de zuidelijke staten van Amerika. 4 personen
4 594

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de chorizo in plakjes van een ½ cm en de kipdijfilet in reepjes. Snipper de uien. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de bleekselderij in boogjes. Maak de sperziebonen schoon. Bereid de kippenbouillontabletten met het water.
  2. Verhit 2 el olie in een hapjespan. Voeg de kip, het paprikapoeder en de cayennepeper toe en bak 3 min. Schep uit de pan. Doe de rest van de olie in de pan en bak de chorizo 3 min. Voeg de ui toe en bak 5 min. mee. Schep de groenten erdoor. Voeg de rijst toe, schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Roer door en draai het vuur laag.
  3. Laat het rijstmengsel met de deksel op de pan in 20 min. gaar worden, zonder te roeren. Voeg na 10 min. de kip toe.Breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer eventueel met partjes citroen en fijngesneden bieslook.

bewaartip:

Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm al roerend op laag vuur.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 550 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 477 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 1.220 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Jambalaya met chorizo en kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Jam­ba­laya met cho­ri­zo en kip

1
  • 125 g chorizo (worst)
  • 250 g kipdijfilet

Snijd de chorizo in plakjes van een ½ cm en de kipdijfilet in reepjes.

2
  • 2 uien
  • 1 gele paprika
  • 1 stengel bleekselderij

Snipper de uien. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de bleekselderij in boogjes.

3
  • 200 g sperziebonen
  • 1½ kippenbouillontablet
  • 700 ml heet water

Maak de sperziebonen schoon. Bereid de kippenbouillontabletten met het water.

4
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl gemalen cayennepeper

Verhit de olie in een hapjespan. Voeg de kip, het paprikapoeder en de cayennepeper toe en bak 3 min. Schep uit de pan.

5
  • 2 el zonnebloemolie

Doe de olie in de pan en bak de chorizo 3 min. Voeg de ui toe en bak 5 min. mee.

6
  • 200 g witte rijst

Schep de groenten erdoor. Voeg de rijst toe, schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Roer door en draai het vuur laag.

7

Laat het rijstmengsel met de deksel op de pan in 20 min. gaar worden, zonder te roeren. Voeg na 10 min. de kip toe.

8

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer eventueel met partjes citroen en fijngesneden bieslook. Bon appétit!

bewaartip:

Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm al roerend op laag vuur.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.