Wit­lof-ge­hakt­scho­tel

Eindelijk, een kidsproof recept voor witlof!

(171)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Eindelijk, een kidsproof recept voor witlof! 4 personen
2 171

Ingrediënten

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in 20 min. in water met zout gaar. Giet af en laat 5 min. uitdampen. Verwarm ondertussen 150 ml melk in een steelpan.
  2. Voeg de melk met 25 g boter, peper en eventueel zout toe aan de aardappelen. Stamp met de pureestamper tot puree. Pers intussen de knoflook boven een kom.
  3. Doe ondertussen het gehakt in een kom en kneed er het ei, de chilisaus, koriander, gemberpoeder, 1 el kerriepoeder, de knoflook en peper en zout door. Verhit 20 g boter en bak het gehakt in 6 min. rul. Snijd ondertussen de witlof in dunne reepjes.
  4. Smelt de rest van de boter in een steelpan en voeg de bloem en rest van de kerriepoeder toe. Laat 3 min. garen en voeg dan de rest van de melk toe.
  5. Breng al roerend aan de kook. Blijf roeren tot de saus gebonden is. Doe de saus, het lof en peper bij het gehakt. Serveer met de puree.
video

Pu­ree ma­ken

Kookles - 03:22 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 570 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Witlof-gehaktschotel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wit­lof-ge­hakt­scho­tel

1
1
  • 800 g kruimige aardappelen
  • 150 ml halfvolle melk

Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in 20 min. in water met zout gaar. Giet af en laat 5 min. uitdampen. Verwarm ondertussen de melk in een steelpan.

2
2
  • 25 g boter
  • 1 teen knoflook

Voeg de melk met de boter, peper en eventueel zout toe aan de aardappelen. Stamp met de pureestamper tot puree. Pers intussen de knoflook boven een kom.

3
3
  • 300 g rundergehakt
  • 1 ei
  • 3 el chilisaus
  • 2 tl gemalen koriander*
  • 2 tl gemberpoeder (djahé)
  • 1 el kerriepoeder
  • 20 g boter
  • 600 g witlof

Doe ondertussen het gehakt in een kom en kneed er het ei, de chilisaus, koriander, gemberpoeder, kerriepoeder, de knoflook en peper en zout door. Verhit de boter en bak het gehakt in 6 min. rul. Snijd ondertussen de witlof in dunne reepjes.

4
4
  • 30 g boter
  • 2 el bloem
  • 1 el kerriepoeder
  • 350 ml halfvolle melk

Smelt de rest van de boter in een steelpan en voeg de bloem en rest van de kerriepoeder toe. Laat 3 min. garen en voeg dan de rest van de melk toe.

5
5

Breng al roerend aan de kook. Blijf roeren tot de saus gebonden is. Doe de saus, het lof en peper bij het gehakt. Serveer met de puree.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.