Zalm­to­ren­tje

Te mooi om op te eten, maar te lekker om te laten liggen.

(366)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht Te mooi om op te eten, maar te lekker om te laten liggen. 4 personen
3 366

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schaaf met een kaasschaaf 4 flinterdunne plakjes per persoon van de courgette. Verhit de grillpan en gril de courgette 1 min. Keer halverwege. Bestrooi met peper en zout en laat afkoelen op een bord.
  2. Doe de bieten in de beker van de staafmixer. Pureer met de staafmixer en schep de crème fraîche erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Bereid de blini’s volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat iets afkoelen. Verdeel de zalm in 4 porties per persoon.
  3. Schep 1 tl bietencrème op een blini. Leg hierop 1 plakje courgette en beleg met 1 portie zalm. Herhaal nogmaals. Maak zo 2 torentjes per persoon. Verdeel over borden en garneer met de tuinkers.

Tip:

*Tijdelijk in het assortiment in december.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 335 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 19 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 1.500 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Zalmtorentje

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zalm­to­ren­tje

1
  • ½ courgette

Schaaf met een kaasschaaf 4 flinterdunne plakjes per persoon van de courgette.

2

Verhit de grillpan en gril de courgette 1 min. Keer halverwege. Bestrooi met peper en zout en laat afkoelen op een bord.

3
  • 250 g gekookte bieten
  • 125 ml crème fraîche

Doe de bieten en crème fraîche in de beker van de staafmixer. Pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.

4
  • 16 blini's*

Bereid de blini’s volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat iets afkoelen.

Tip: Je kunt blini’s ook in de koekenpan bereiden. Verhit een koekenpan zonder olie of boter, leg de blini’s erin en bak ze 5 min. Keer halverwege.

5
  • 200 g zalm

Schep 1 tl bietencrème op een blini. Leg hierop 1 plakje courgette en beleg met 1 portie zalm. Herhaal nogmaals.

6
  • ½ bakje tuinkers

Maak zo nog 7 torentjes. Verdeel over 4 borden en garneer met de tuinkers. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.