Su­per­snel­le spruit­jes

Zo heb je ze vast nog nooit gegeten: dun geschaafd en gebakken met rode peper en tijm.

(170)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht Zo heb je ze vast nog nooit gegeten: dun geschaafd en gebakken met rode peper en tijm. 4 personen
3 170

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de spruitjes in plakjes van ca. 2 mm of snijd ze op de fijne snijschijf van een keukenmachine. Verwarm een grote pan op middelhoog vuur en smelt hierin de boter. Snipper de knoflook en neem van de tijm de blaadjes. Roer de knoflook en tijm erdoor en bak enkele min. of tot de knoflook licht goudbruin is.
  2. Snijd ondertussen het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper fijn. Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen. Voeg de spruitjes, rode peper en het gele rasp toe aan het mengsel in de pan en breng op smaak met peper en zout. Doe de deksel op de pan en laat 3 min. bakken of tot de spruitjes net zacht beginnen te worden. Verwijder de deksel en bak nog 1 min. Voeg citroensap naar smaak toe, schep om en serveer.

variatietip:

Dit gerecht kan ook worden gemaakt met een 1/2 kleine witte kool in plaats van spruitjes.

video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 75 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 6 mg
  • vezels 3 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Supersnelle spruitjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Su­per­snel­le spruit­jes

1
1
  • 300 g spruitjes

Snijd de spruitjes in plakjes van ca. 2 mm of snijd ze op de fijne snijschijf van een keukenmachine.

2
2
  • 2 tenen knoflook
  • 1 takje tijm

Snipper de knoflook en neem van de tijm de blaadjes.

3
3
  • 15 g boter

Verwarm op middelhoog vuur een pan, smelt hierin de boter. Roer de knoflook en tijm erdoor en bak enkele min. of tot knoflook licht goudbruin is.

4
4
  • 1 rode peper

Snijd ondertussen het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper fijn.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo

00:34 min.

5
5
  • 1 citroen

Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen.

6
6

Voeg de spruitjes, rode peper en het gele rasp toe aan het mengsel in de pan en breng op smaak met peper en zout.

7
7

Doe de deksel op de pan en laat 3 min. bakken of tot de spruitjes net zacht beginnen te worden. Verwijder de deksel en bak nog 1 min.

8
8

Voeg citroensap naar smaak toe, schep om en serveer.

variatietip:

Dit gerecht kan ook worden gemaakt met een 1/2 kleine witte kool in plaats van spruitjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.