Ma­lei­si­sche kip­pen­soep

(73)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 73

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verhit de olie in een wok of braadpan. Bak de kip op hoog vuur al omscheppend ca. 2 min. Voeg de groenten toe en bak nog ca. 2 min. mee. Schep de currypasta erdoor. Schenk de kokosmelk en het water erbij en breng aan de kook. Kook nog ca. 3 min. Breng ondertussen een pan water aan de kook. Kook de noedels ca. 15 sec. en laat uitlekken. Verdeel de noedels over diepe borden. Breng de soep op smaak met vissaus en schep op de noedels.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 390 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Maleisische kippensoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ma­lei­si­sche kip­pen­soep

1
1
  • 2 el olie
  • 350 g kipfiletblokjes

Verhit de olie in een wok of braadpan. Bak de kip op hoog vuur al omscheppend ca. 2 min.

2
2
  • 400 g Thaise roerbakmix
  • ½ el Thaise groene currypasta

Voeg de groenten toe en bak nog ca. 2 min. mee. Schep de currypasta erdoor.

3
3
  • 400 ml kokosmelk
  • 5 dl kraanwater

Schenk de kokosmelk en het water erbij en breng aan de kook. Kook nog ca. 3 min. Breng ondertussen een pan water aan de kook.

4
4
  • 250 g mihoen
  • 3 el Thaise vissaus

Kook de noedels ca. 15 sec. en laat uitlekken. Verdeel de noedels over diepe borden. Breng de soep op smaak met vissaus en schep op de noedels.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.