Coq au cam­ping

Waarom zou je coq au vin alleen op chique diners serveren? Deze variant eet je óók voor je caravan!

(152)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht Waarom zou je coq au vin alleen op chique diners serveren? Deze variant eet je óók voor je caravan! 4 personen
3 152

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui. Snijd de champignons in kwarten. Was de prei en snijd deze in ringen.
  2. Verhit een ruime pan met dikke bodem zonder boter of olie en bak het spek op laagvuur in 8 min. uit. Voeg de ui, kip, krieltjes en champignons toe en bak 5 min. mee. Schep regelmatig om.
  3. Voeg de prei, tijm, wijn, tomaten en het bouillontablet toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 20 min. met de deksel op de pan op laag vuur koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
video

Prei was­sen

Instructievideo - 00:29 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 620 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Coq au camping

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Coq au cam­ping

1
1
  • 2 uien
  • 250 g champignons
  • 2 preien

Snipper de ui. Snijd de champignons in kwarten. Was de prei en snijd deze in ringen.

2
2
  • 250 g gerookte spekblokjes
  • 1 schaal kipdrumstick
  • 700 g minikrieltjes

Verhit een ruime pan met dikke bodem zonder boter of olie en bak het spek op laagvuur in 8 min. uit. Voeg de ui, kip, krieltjes en champignons toe en bak 5 min. mee. Schep regelmatig om.

3
3
  • 1 el tijm
  • 250 ml rode wijn
  • 500 g gezeefde tomaten
  • 1 tablet kippenbouillontablet

Voeg de prei, tijm, wijn, tomaten en het bouillontablet toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 20 min. met de deksel op de pan op laag vuur koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.