Coq au camping
Waarom zou je coq au vin alleen op chique diners serveren? Deze variant eet je óók voor je caravan!
620 kcal
15 min. bereiden, 20 min. wachten
Ingrediënten
Aantal personen
2
250 g
2
250 g
1 schaal
700 g
1 el
250 ml
500 g
1 tablet
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2012 nr. 07 - Zomerhits 2012
Snipper de ui. Snijd de champignons in kwarten. Was de prei en snijd deze in ringen.
Verhit een ruime pan met dikke bodem zonder boter of olie en bak het spek op laagvuur in 8 min. uit. Voeg de ui, kip, krieltjes en champignons toe en bak 5 min. mee. Schep regelmatig om.
Voeg de prei, tijm, wijn, tomaten en het bouillontablet toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 20 min. met de deksel op de pan op laag vuur koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Prei wassen
Instructievideo - 00:29 min.
Coq au camping
Waarom zou je coq au vin alleen op chique diners serveren? Deze variant eet je óók voor je caravan!

hoofdgerecht
4 personen
620 kcal
15 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Snipper de ui. Snijd de champignons in kwarten. Was de prei en snijd deze in ringen.
Verhit een ruime pan met dikke bodem zonder boter of olie en bak het spek op laagvuur in 8 min. uit. Voeg de ui, kip, krieltjes en champignons toe en bak 5 min. mee. Schep regelmatig om.
Voeg de prei, tijm, wijn, tomaten en het bouillontablet toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 20 min. met de deksel op de pan op laag vuur koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 uien
250 g champignons
2 preien
250 g gerookte spekblokjes
1 schaal kipdrumstick
700 g minikrieltjes
1 el verse tijm
250 ml rode wijn
500 g gezeefde tomaten
1 tablet kippenbouillontablet




