Bos­vruch­ten­jam

  • bijgerecht
  • 3 stuks
  • 1.375 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 12 uur wachten
(16)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht 3 stuks
4 16

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenthermometer, 3 weckpotten (à 500 ml), uitgekookt, 3 kaartjes

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Veeg de aardbeien schoon met vochtig keukenpapier. Draai de kroontjes eraf en verwijder de harde kern.
  2. Meng de aardbeien, bramen, frambozen, bessen en suiker in een kom. Laat afgedekt 1 nacht staan buiten de koelkast.
  3. Schep het vruchtenmengsel en citroensap in een pan met dikke bodem. Breng aan de kook en laat op laag vuur 25-30 min. al roerend koken tot de jam 105 °C is. U kunt dit controleren met de keukenthermometer. Laat 10 min. afkoelen.
  4. Vul de potten tot de rand. Sluit direct af en laat omgekeerd afkoelen. Hang aan elke pot een kaartje met naam, maand en jaartal. U kunt de jam op een koele, donkere plek 3 maanden bewaren. Na openen ca. 1 maand houdbaar in de koelkast.
video

Jam ma­ken

Kookles - 04:57 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 1.375 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 328 g
  • vet 0 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.