Ui­enstamp­pot met rook­worst

(37)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 37

Ingrediënten

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen, halveer ze en kook ze in water met zout in 20 min. gaar.
  2. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en fruit beide soorten ui 15 min. op laag vuur. Voeg halverwege zout toe.
  3. Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de melk. Giet de aardappelen af en stamp met de pureestamper tot puree. Klop met een garde de melk door de puree. Schep de uien erdoor en breng op smaak met peper en zout. Roer de boter erdoor. Serveer met de worst.
video

Pu­re­ren

Instructievideo - 00:51 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 870 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 78 g
  • vet 49 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.