Run­der­ra­gout

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 600 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 3 uur wachten
(55)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 55

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de schenkels in een pan met de fond. Breng tegen de kook aan. Laat op laag vuur 3 uur garen tot het vlees makkelijk van het bot loslaat.
  2. Zet het vuur uit en neem het vlees uit de pan. Laat iets afkoelen. Haal het vlees van het bot en snijd fijn. Bewaar de fond.
  3. Smelt de boter in een pan. Voeg de bloem toe. Laat al roerend op laag vuur gaar worden tot de bloem begint te kleuren (roux). Dit duurt ca. 5 min. Bak de bloem goed, dat geeft een volle smaak.
  4. Schenk in delen de fond bij de roux en roer op laag vuur tot een dikke saus. Neem van het vuur als de saus mooi glanst. Voeg de slagroom en het vlees toe. Breng de ragout op smaak met peper en zout.

Tip:

U kunt de ragout 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

video

Ra­gout (voor bit­ter­bal­len, kro­ket en pas­tei­tjes)

Kookles - 06:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 28 g
  • vet 44 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.