Ri­sot­to met kalfs­sau­cijs

Liefde en geduld: dat zijn de ingrediënten voor deze Italiaanse klassieker.

(345)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Liefde en geduld: dat zijn de ingrediënten voor deze Italiaanse klassieker. 4 personen
3 345

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de kippenbouillontabletten met het water in een pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de courgette in blokjes van 1 x 1 cm. Verwijder het vel van de kalfssaucijzen en snijd het worstvlees in stukjes.
  2. Verhit 25 g boter in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 3 min. op laag vuur. Voeg de risotto toe en bak 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg weer een scheut toe en ga door tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 20 min.
  3. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de worst 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de courgette toe en bak al omscheppend 3 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Neem de risotto van het vuur. Meng de worst en courgette erdoor en rasp de gele schil van de citroen erboven. Schep om en laat 3 min. afgedekt staan.

combinatietip:

Lekker met geraspte Parmezaanse kaas.

video

Ri­sot­to met kalfs­sau­cijs ma­ken

kookles - 06:29 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 520 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 69 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 1.425 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Risotto met kalfssaucijs

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ri­sot­to met kalfs­sau­cijs

1
  • 2 kippenbouillontabletten
  • 1 liter kraanwater

Doe de kippenbouillontabletten met het water in een pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag.

2
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 courgettes

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de courgette in blokjes van 1 x 1 cm.

3
  • 4 kalfssaucijzen

Verwijder het vel van de kalfssaucijzen en snijd het worstvlees in stukjes.

4
  • 25 g boter
  • 300 g risottorijst

Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 3 min. op laag vuur. Voeg de risotto toe en bak 3 min. mee tot de korrels glazig zijn.

5

Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg weer een scheut toe en ga door tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 20 min.

6
  • 25 g boter

Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de worst 6 min. op middelhoog vuur.

7

Voeg de courgette toe en bak al omscheppend 3 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
  • 1 citroen

Neem de risotto van het vuur. Meng de worst en courgette erdoor en rasp de gele schil van de citroen erboven. Schep om en laat 3 min. afgedekt staan.

9

Bon appétit!

combinatietip:

Lekker met geraspte Parmezaanse kaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.