Erw­ten­stamp­pot met ma­kreel

Smeuïge stamp met tuinerwtjes (gebakken!) en lekker zoute gerookte makreel.

(118)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Smeuïge stamp met tuinerwtjes (gebakken!) en lekker zoute gerookte makreel. 4 personen
3 118

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar.
  2. Snipper ondertussen de ui. Verhit de boter in een koekenpan en fruit de ui 1 min. Voeg de tuinerwten toe aan de ui en bak in 4 min. beetgaar. Verdeel ondertussen de makreel in stukjes en controleer op graten. Snijd de bieslook fijn. Doe in de koekenpan.
  3. Verwarm de slagroom in een steelpan. Giet de aardappelen af. Voeg de slagroom toe en stamp met een pureestamper tot puree. Schep het tuinerwtenmengsel en de mosterd erdoor en breng op smaak met peper en zout.

variatietip:

Vervang de makreelfilet eens door gerookte zalmsnippers (pakje 250 g).

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 700 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 290 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Erwtenstamppot met makreel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Erw­ten­stamp­pot met ma­kreel

1
  • 1.2 kg kruimige aardappel

Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar.

2
  • 25 g boter
  • 2 uien

Snipper ondertussen de ui. Verhit de boter in een koekenpan en fruit de ui 1 min.

3
  • 450 g extra fijne tuinerwten

Voeg de tuinerwten toe aan de ui en bak in 4 min. beetgaar.

4
  • 25 g bieslook
  • 300 g gerookte makreel

Verdeel ondertussen de makreel in stukjes en controleer op graten. Snijd de bieslook fijn. Doe in de koekenpan.

5
  • 125 ml slagroom

Verwarm de slagroom in een steelpan.

6

Giet de aardappelen af. Voeg de slagroom toe en stamp met een pureestamper tot puree.

7
  • 1 el fijne mosterd

Schep het tuinerwtenmengsel en de mosterd erdoor en breng op smaak met peper en zout.

8

Bon appétit!

variatietip:

Vervang de makreelfilet eens door gerookte zalmsnippers (pakje 250 g).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.