Ka­bel­jauw-gar­na­len­scho­tel uit de oven

(158)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 158

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de kabeljauw in stukjes. Leg de helft van de groenten in een ovenschaal. Verdeel de kabeljauwfilet en garnalen erover. Bestrooi met de gemberpoeder, chilipoeder en zout. Dek af met de rest van de groenten. Zet de schotel tot gebruik afgedekt in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 175 °C of gasovenstand 3. Klop in een kom de eieren los met de crème fraîche, peper en zout. Verdeel het eiermengsel over de schotel en bestrooi met geraspte kaas. Laat de schotel in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar worden.

combinatietip:

Lekker met stokbrood.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 440 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Kabeljauw-garnalenschotel uit de oven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ka­bel­jauw-gar­na­len­scho­tel uit de oven

1
1
  • 300 g kabeljauwfilet
  • 200 g Thaise groentemix
  • 125 g cocktailgarnalen

Snijd de kabeljauw in stukjes. Leg de groenten in een ovenschaal. Verdeel de kabeljauwfilet en garnalen erover.

2
2
  • 1 tl gemberpoeder (djahé)
  • ½ tl chilipoeder
  • 200 g Thaise groentemix

Bestrooi met de gemberpoeder, chilipoeder en zout. Dek af met de groenten. Zet de schotel tot gebruik afgedekt in de koelkast.

3
3

Verwarm de oven voor op 175 °C of gasovenstand 3.

4
4
  • 4 eieren
  • 200 ml crème fraîche
  • 75 g geraspte oude kaas

Klop in een kom de eieren los met de crème fraîche, peper en zout. Verdeel het eiermengsel over de schotel en bestrooi met geraspte kaas.

5
5

Laat de schotel in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar worden.

combinatietip:

Lekker met stokbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.