As­per­ges met aman­del­saus

(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands voorgerecht 4 personen
3 14

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Asperges schillen en ca. 3 cm van onderkant afsnijden. Tot gebruik zonodig in natte theedoek bewaren. Amandelen in keukenmachine fijnmalen. Ui pellen en heel fijn snipperen. Ansjovisfilets in heel kleine stukjes snijden.
  2. In grote pan met ruim water en zout asperges aan de kook brengen. Asperges in ca. 8 minuten gaar koken. Goed laten uitlekken in vergiet of op schone theedoek. Intussen 1 eetlepel olie verhitten. Ui ca. 3 minuten zachtjes fruiten. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Ansjovis ca. 2 minuten zachtjes meebakken en met vork fijn maken. Amandelen erdoor roeren. Bouillontablet en 2 dl water toevoegen. Aan de kook brengen en ca. 5 minuten zachtjes doorkoken tot mooi gebonden saus ontstaat. Rest van olie en 2 eetlepels citroensap erdoor roeren. Saus op smaak brengen met suiker, peper en eventueel wat zout en citroensap. Asperges over vier bordjes verdelen en saus erover schenken.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 190 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.