Pa­el­la met kip en gam­ba’s

Vrienden te eten? Maak paella. Dat Spanje-gevoel moet je delen!

(217)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans hoofdgerecht Vrienden te eten? Maak paella. Dat Spanje-gevoel moet je delen! 6 personen
3 217

Ingrediënten

6 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • paellapan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de bouillontabletten met het water in een pan en breng aan de kook.
  2. Halveer de tomaten en verwijder de zaadlijsten. Rasp de tomaat met een grove rasp tot je alleen het vel over hebt. Het vel wordt niet gebruikt.
  3. Doe de saffraan in een kommetje en voeg 2 el bouillon toe. Snipper de uien. Snijd de knoflook fijn en de chorizo in plakjes.
  4. Verhit de olie in de paellapan of hapjespan en bak de ui, knoflook, chorizo en paprikapoeder 2 min. Voeg de rijst toe en bak 2 min. tot de korrels glazig zijn. Voeg de tomaat en kip toe en bak 3 min. Schenk alle bouillon en saffraan bij de rijst. Breng aan de kook, roer door en zet het vuur laag. Controleer na 16 min. of de rijst bijna gaar is.
  5. Snijd ondertussen de steelaanzet van de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in ringen. Schep de garnalen en erwten door de rijst en laat de garnalen in 4 min. gaar worden. Leg de paprikaringen erop en serveer.

combinatietip:

Lekker met partjes citroen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 495 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 1.355 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Paella met kip en gamba’s

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pa­el­la met kip en gam­ba’s

1
  • 2 kippenbouillontabletten
  • 1 liter water

Doe de bouillontabletten met het water in een pan en breng aan de kook.

2
  • 1 schaal tastytom-trostomaat

Halveer de tomaten en verwijder de zaadlijsten. Rasp de tomaat met een grove rasp tot je alleen het vel over hebt. Het vel wordt niet gebruikt.

3
  • 1 buisje saffraan
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 125 g chorizo

Doe de saffraan in een kommetje en voeg 2 el bouillon toe. Snipper de uien. Snijd de knoflook fijn en de chorizo in plakjes.

4
  • 2 el arachideolie
  • ½ el gerookte-paprikapoeder zoet

Verhit de olie in de paellapan of hapjespan en bak de ui, knoflook, chorizo en paprikapoeder 2 min.

5
  • 300 g paellarijst
  • 400 g kipdijfiletreepjes

Voeg de rijst toe en bak 2 min. tot de korrels glazig zijn. Voeg de tomaat en kip toe en bak 3 min.

6

Schenk alle bouillon en saffraan bij de rijst. Breng aan de kook, roer door en zet het vuur laag. Controleer na 16 min. of de rijst bijna gaar is.

7
  • 1 zak puntpaprikamix

Snijd ondertussen de steelaanzet van de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in ringen.

8
  • 225 g rauwe en ongepelde reuzengarnalen
  • 300 g tuinerwten

Schep de garnalen en erwten door de rijst en laat de garnalen in 4 min. gaar worden. Leg de paprikaringen erop en serveer. Lekker!

combinatietip:

Lekker met partjes citroen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.