Bleek­sel­de­rij­stamp­pot met ap­pel en wal­no­ten

Zoete appel + kruidige bleekselderij + knapperige walnoten = een heerlijke stamppot.

(92)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Zoete appel + kruidige bleekselderij + knapperige walnoten = een heerlijke stamppot. 4 personen
3 92

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar. Snijd ondertussen de bleekselderij in boogjes van een ½ cm breed en kook 2 min. in water met eventueel zout.
  2. Snijd de ongeschilde appels in vieren, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne parten. Verhit de melk. Voeg met de boter toe aan de aardappelen en stamp met de pureestamper tot puree.
  3. Voeg de bleekselderij en appel toe en verwarm al roerend 2 min. op middelhoog vuur. Boen de citroen schoon en hak de walnoten grof. Rasp de gele schil van de citroen boven de stamppot en schep om. Breng de stamppot op smaak met peper en eventueel zout. Garneer met de walnoten.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 375 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 90 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Bleekselderijstamppot met appel en walnoten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bleek­sel­de­rij­stamp­pot met ap­pel en wal­no­ten

1
1
  • 1 kg kruimige aardappel

Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar.

2
2
  • 1 struik bleekselderij

Snijd ondertussen de bleekselderij in boogjes van een ½ cm breed en kook 2 min. in water met eventueel zout.

3
3
  • 2 smaakvolle, zoete appels

Snijd de ongeschilde appels in vieren, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne parten.

4
4
  • 100 ml halfvolle melk
  • 25 g boter

Verhit de melk. Voeg met de boter toe aan de aardappelen en stamp met de pureestamper tot puree.

5
5

Voeg de bleekselderij en appel toe en verwarm al roerend 2 min. op middelhoog vuur.

6
6
  • 1 citroen
  • 50 g walnoten

Boen de citroen schoon en hak de walnoten grof. Rasp de gele schil van de citroen boven de stamppot en schep om.

7
7

Breng de stamppot op smaak met peper en eventueel zout. Garneer met de walnoten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.