Zwit­ser­se rös­ti

(62)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 62

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen. Rasp de aardappelen en de uien grof boven een schaal. Voeg de eieren toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Verhit de boter en de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak het aardappelmengsel met de deksel op de pan 8 min. op middelhoog vuur.
  3. Schuif de rösti op een groot bord, leg er een tweede bord bovenop en keer de borden. Schuif de rösti met de ongebakken kant naar beneden terug in de pan en bak nog 6 min. zonder deksel. Snijd de rösti in vier punten.

combinatietip:

Lekker met gehaktbal, spek & jus en sperziebonen met Amsterdamse uien (recepten elders op ah.nl/recepten).

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 305 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Zwitserse rösti

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zwit­ser­se rös­ti

1
1
  • 800 g iets kruimige aardappelen
  • 2 uien

Schil de aardappelen. Rasp de aardappelen en de ui grof boven een schaal.

2
2
  • 2 eieren

Voeg de eieren toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.

3
3
  • 30 g boter
  • 2 el olijfolie

Verhit de boter en olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Bak het aardappelmengsel met de deksel op de pan 8 min. op middelhoog vuur.

4
4

Schuif de rösti op een groot bord, leg er een tweede bord bovenop en keer de borden.

5
5

Schuif de rösti met de ongebakken kant naar beneden terug in de pan en bak nog 6 min. zonder deksel. Snijd de rösti in vier punten.

combinatietip:

Lekker met gehaktbal, spek & jus en sperziebonen met Amsterdamse uien (recepten elders op ah.nl/recepten).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.