To­ma­ten­soep met bal­le­tjes

(283)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 283

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui en snijd de tomaat in blokjes. Verhit de olie in een soeppan en bak de ui 5 min. Voeg de tomatenpuree en tomaat toe en bak 5 min. mee. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook.
  2. Doe het gehakt in een kom, breng op smaak met peper en zout en draai er met vochtige handen kleine balletjes van. Voeg de gehaktballetjes, soepgroenten en de pasta toe aan de soep en kook deze 10 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over diepe borden.
video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 520 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Tomatensoep met balletjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

To­ma­ten­soep met bal­le­tjes

1
1
  • 2 uien
  • 750 g romatomaten
  • 3 el olijfolie
  • 140 g tomatenpuree

Snipper de ui en snijd de tomaat in blokjes. Verhit de olie in een soeppan en bak de ui 5 min. Voeg de tomatenpuree en tomaat toe en bak 5 min. mee.

2
2
  • 1½ liter groentebouillon (van tablet)

Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook.

3
3
  • 300 g rundergehakt

Doe het gehakt in een kom, breng op smaak met peper en zout en draai er met vochtige handen kleine balletjes van.

4
4
  • 350 g boerensoepgroente
  • 200 g pasta

Voeg de gehaktballetjes, soepgroenten en de pasta toe aan de soep en kook deze 10 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.

5
5

Verdeel de soep over diepe borden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.