Ame­ri­kaan­se BLT-sand­wich met reep­jes ijs­berg­sla

Lunchvisite? Deze goedgevulde sandwich is een absolute traktatie.

  • lunch
  • 4 personen
  • 525 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 1 min. wachten
(53)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans lunch Lunchvisite? Deze goedgevulde sandwich is een absolute traktatie. 4 personen
3 53

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bak in een droge koekenpan de plakjes bacon in 3-4 min. op matig hoog vuur knapperig en bruin. Rooster intussen in een broodrooster de sneetjes brood. Besmeer deze met mayonaise.
  2. Snijd de tomaten in plakjes. Leg op elk bord een sneetje brood en hier op een plakje bacon. Verdeel de tomaat hierover en strooi wat peper erbovenop.
  3. Snijd de ijsbergsla in grove repen. Verdeel over de broodjes en leg hier op weer de andere sneetjes brood met mayonaisekant naar beneden.

variatietip:

Leuk om op de variëren. Bak bijvoorbeeld eens plakjes salami, chorizoworst of rauwe ham knapperig en vervang de ijsbergsla door eikenbladslamelange of rucola.

Tip:

De afkorting BLT staat voor bacon - lettuce - tomato ofwel bacon, sla en tomaat. Dit is in de VS een populaire sandwich om mee te lunchen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 525 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 37 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Soepen en Sandwiches

Amerikaanse BLT-sandwich met reepjes ijsbergsla

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ame­ri­kaan­se BLT-sand­wich met reep­jes ijs­berg­sla

1
1
  • 12 plakjes bacon
  • 8 sneetjes broden
  • 4 el mayonaise

Bak in een droge koekenpan de plakjes bacon in 3-4 min. op matig hoog vuur knapperig en bruin. Rooster intussen in een broodrooster de sneetjes brood. Besmeer deze met mayonaise.

2
2
  • 4 tastytomtomaten

Snijd de tomaten in plakjes. Leg op elk bord een sneetje brood en hier op een plakje bacon. Verdeel de tomaat hierover en strooi wat peper erbovenop.

3
3
  • ½ krop ijsbergsla

Snijd de ijsbergsla in grove repen. Verdeel over de broodjes en leg hier op weer de andere sneetjes brood met mayonaisekant naar beneden.

variatietip:

Leuk om op de variëren. Bak bijvoorbeeld eens plakjes salami, chorizoworst of rauwe ham knapperig en vervang de ijsbergsla door eikenbladslamelange of rucola.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.