Zuur­kool­scho­tel met rook­worst

Een traditioneel gerecht met een onverwacht pittige twist (dankzij sambal en katenspek).

(134)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Een traditioneel gerecht met een onverwacht pittige twist (dankzij sambal en katenspek). 4 personen
3 134

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar.
  2. Laat de zuurkool uitlekken en meng met de tomatenpuree en de sambal. Vet de ovenschaal in en schep de zuurkool in de ovenschaal. Bak het spek in een koekenpan in 6 min. uit en leg op de zuurkool. Giet de aardappelen af.
  3. Verwarm de melk met de boter en voeg toe aan de aardappelen. Stamp met de pureestamper tot een grove puree. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Verdeel over de schotel. Bak deze ca. 25 min. in de oven. Verwarm de worst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd in schuine plakken en verdeel dakpansgewijs over de puree.
video

Pu­re­ren

Instructievideo - 00:51 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 680 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 41 g
    waarvan verzadigd 19 g
  • natrium 2.485 mg
  • vezels 11 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Zuurkoolschotel met rookworst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zuur­kool­scho­tel met rook­worst

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 1 kg iets kruimige aardappelen

Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar.

3
3
  • 1 kg zuurkool
  • 140 g tomatenpuree
  • 1 tl sambal
  • 2 g boter

Laat de zuurkool uitlekken en meng met de tomatenpuree en de sambal. Vet de ovenschaal in en schep de zuurkool in de ovenschaal.

4
4
  • 160 g katenspek

Bak het spek in een koekenpan in 6 min. uit en leg op de zuurkool. Giet de aardappelen af.

5
5
  • 150 ml halfvolle melk
  • 50 g boter

Verwarm de melk met de boter en voeg toe aan de aardappelen. Stamp met de pureestamper tot een grove puree. Breng op smaak met peper en zout.

Pureren

Instructievideo

00:51 min.

6
6
  • 250 g Gelderse rookworsten

Verdeel over de schotel. Bak deze ca. 25 min. in de oven. Verwarm de worst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

7
7

Snijd in schuine plakken en verdeel dakpansgewijs over de puree.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.