Brit­se cot­ta­ge pie

Afgedekt met een smeuïge laag puree.

(458)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
engels hoofdgerecht Afgedekt met een smeuïge laag puree. 4 personen
4 458

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (Ø 30 cm)
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Schil de aardappelen en kook ze 20 min. in water met zout. Bak ondertussen het gehakt in een koekenpan met antiaanbaklaag in 8 min. rul.
  2. Bak de ui in halve ringen. Maak de champignons schoon met keukenpapier en halveer. Bak de champignons 5 min. mee. Meng de mosterd erdoor en breng op smaak met peper en zout. Vet de ovenschaal in en schep het in de ovenschaal.
  3. Giet de aardappelen af boven een kom. Voeg 150 ml kookvocht (per 4 personen) en de boter toe en stamp tot puree. Meng de kaas erdoor. Verdeel de bevroren snijbonen over het gehakt en dek af met de puree. Bak in ca. 20 min. goudbruin.

bereidingstip:

Je kunt de pie 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm 15 min. in een voorverwarmde oven op 180 °C.

video

Pu­re­ren

Instructievideo - 00:51 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 755 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 43 g
    waarvan verzadigd 23 g
  • natrium 585 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Britse cottage pie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Brit­se cot­ta­ge pie

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 1 kg iets kruimige aardappelen
  • 500 g rundergehakt

Schil de aardappelen en kook ze 20 min. in water met zout. Bak ondertussen het gehakt in een koekenpan met antiaanbaklaag in 8 min. rul.

3
3
  • 4 uien
  • 250 g champignons

Snijd de ui in halve ringen. Maak de champignons schoon met keukenpapier en halveer. Bak de champignons 5 min. mee.

4
4
  • 2 el mosterd
  • 2 g boter

Meng de mosterd erdoor en breng op smaak met peper en zout. Vet de ovenschaal in en schep het in de ovenschaal.

5
5
  • 50 g boter
  • 150 g geraspte belegen kaas

Giet de aardappelen af boven een kom. Voeg 150 ml kookvocht (per 4 personen) en de boter toe en stamp tot puree. Meng de kaas erdoor.

Pureren

Instructievideo

00:51 min.

6
6
  • 300 g snijbonen

Verdeel de bevroren snijbonen over het gehakt en dek af met de puree. Bak in ca. 20 min. goudbruin.

bereidingstip:

Je kunt de pie 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm 15 min. in een voorverwarmde oven op 180 °C.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.