Bom­be blan­che

Met dit feestelijk witte pronkstuk als afsluiter weet je zeker dat iedereen genoeg heeft gehad…

  • nagerecht
  • 8 stuks
  • 675 kcal voedingswaarden
    • 50 min. bereiden
    • 6 uur wachten
(275)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Met dit feestelijk witte pronkstuk als afsluiter weet je zeker dat iedereen genoeg heeft gehad… 8 stuks
3 275

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ronde puddingvorm (inhoud ca. 1-1 1/2 liter)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng de wijn met de suiker aan de kook en laat op matig vuur in 10 min. inkoken tot siroop. Laat afkoelen. Snijd cake in plakken van ½ cm. Leg de cake in een schaal en besprenkel met de wijnsiroop. Bewaar per boltaart voor 8 personen 75 ml siroop. Bekleed de vorm met vershoudfolie (laat over de rand hangen) en de cake. Bewaar wat plakken voor de bovenkant. De cake in de vorm moet vochtig zijn: besprenkel eventueel met extra siroop. Zet de vorm in de koelkast.
  2. Rooster de pistachenoten 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat ze afkoelen en hak ze heel fijn. Smelt ⅖ deel van chocolade au bain-marie. Klop de slagroom stijf, schep de helft in een kom en meng met de pistachenoten en de helft van de gesmolten chocolade. Neem de vorm uit de koelkast en bestrijk de cake met de rest van de gesmolten chocolade. Schep het slagroommengsel erin, strijk glad en zet in de koelkast. Week de gelatine 3 min. in koud water.
  3. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Verwarm de wijnsiroop met het merg. Neem van het vuur, los de gelatine erin op en spatel door de rest van de slagroom. Vul de vorm hiermee en dek af met cake. Vouw de folie over de bombe en zet minimaal 6 uur in de koelkast. Stort de bombe op een bord. Smelt de rest van de chocolade au bain-marie en bestrijk de bombe ermee. Bestrooi direct met de vlokken.

bereidingstip:

Je kunt de bombe 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar in de koelkast, losjes afgedekt met vershoudfolie of onder een taartstolp.

video

Au bain-ma­rie smel­ten

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 675 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 70 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 23 g
  • natrium 250 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Bombe blanche

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bom­be blan­che

1
1
  • 400 ml mousserende witte wijn
  • 80 g suiker

Breng de wijn met de suiker aan de kook en laat op matig vuur in 10 min. inkoken tot siroop. Laat afkoelen.

2
2
  • 450 g roombotercake

Snijd de cake in plakken van ½ cm. Leg de cake in een schaal en besprenkel met de wijnsiroop. Bewaar per boltaart voor 8 personen 75 ml siroop.

3
3

Bekleed de vorm met vershoudfolie (laat over de rand hangen) en de cake. Bewaar wat plakken voor de bovenkant.

4
4

De cake in de vorm moet vochtig zijn: besprenkel eventueel met extra siroop. Zet de vorm in de koelkast.

5
5
  • 50 g pistachenoten

Rooster de pistachenoten 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat ze afkoelen en hak ze heel fijn.

6
6
  • 100 g witte chocolade
  • 250 ml slagroom

Smelt chocolade au bain-marie. Klop de slagroom stijf, schep de helft in een kom en meng met de pistachenoten en de helft van de gesmolten chocolade.

Au bain-marie smelten

Instructievideo

00:34 min.

7
7

Neem de vorm uit de koelkast en bestrijk de cake met de rest van de gesmolten chocolade.

8
8
  • 2 blaadjes gelatine

Schep het slagroommengsel erin, strijk glad en zet in de koelkast. Week de gelatine 3 min. in koud water.

9
9
  • 1 vanillestokje

Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Verwarm de wijnsiroop met het merg.

Vanillestokjes verwerken

Instructievideo

00:48 min.

10
10

Neem van het vuur, los de gelatine erin op en spatel door de rest van de slagroom. Vul de vorm hiermee en dek af met cake.

11
11

Vouw de folie over de bombe en zet minimaal 6 uur in de koelkast.

12
12
  • 150 g witte chocolade
  • 150 g witte chocoladevlokken

Stort de bombe op een bord. Smelt de rest van de chocolade au bain-marie en bestrijk de bombe ermee. Bestrooi direct met de vlokken.

bereidingstip:

Je kunt de bombe 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar in de koelkast, losjes afgedekt met vershoudfolie of onder een taartstolp.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.