Boeuf bour­guig­non

Twaalf ingrediënten, één pan. Méér heb je niet nodig. Alleen nog geduld, want langzaam stoven is een must.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 720 kcal voedingswaarden
    • 45 min. bereiden
    • 5 uur wachten
(1.553)waardeer
frans hoofdgerecht Twaalf ingrediënten, één pan. Méér heb je niet nodig. Alleen nog geduld, want langzaam stoven is een must. 4 personen
3 1553

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie
Lekker erbij
Keukenspullen
  • braadpan met dikke bodem
  • keukentouw

Bereiden

  1. Snijd de riblappen in stukken van 2 x 2 cm. Snijd de uien in ringen, winterpeen en knoflook in plakjes. Meng de stukken rundvlees, uien, wortel en knoflook in een kom en schenk de wijn erover. Laat minimaal 2 uur afgedekt in de koelkast marineren. Haal 30 min. voor gebruik uit de koelkast. Schep het vlees uit de marinade en dep droog met keukenpapier.
  2. Bak het in reepjes gesneden ontbijtspek in een braadpan zonder olie of boter op laag vuur in 10 min. uit. Schep uit de pan. Doe het rundvlees in de pan en bak goudbruin. Schep uit de pan. Haal de groenten uit de marinade, doe in dezelfde pan en bak zachtjes 5 min. Bak de tomatenpuree 1 min. mee. Voeg rundvlees, spek en marinade toe en breng zachtjes aan de kook.
  3. Bind de tijm, laurierblaadjes en de helft van de peterselie bij elkaar met een stukje keukentouw. Voeg dit bouquet toe aan het vlees. Laat 2 uur en 30 min. zonder deksel op de pan zachtjes stoven.
  4. Veeg de champignons schoon en doe ze in de pan. Laat de zilveruitjes uitlekken en voeg toe. Laat het vlees en de groenten nog 30 min. sudderen.
  5. Proef of het vlees mals is en breng eventueel op smaak met peper en zout. Snijd de blaadjes van de rest van de peterselie fijn en strooi over de boeuf bourguignon.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 720 kcal
  • eiwit 48 g
  • koolhydraten 19 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 1.250 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Boeuf bourguignon

terug naar recept

Boeuf bour­guig­non

1
  • 750 g rib-runderlappen

Snijd de riblappen in stukken van 2 x 2 cm.

2
  • 2 uien

Snijd de uien in ringen.

3
  • 250 g winterpeen

Snijd de wortel in plakjes.

4
  • 3 tenen knoflook

Snijd de knoflook in plakjes.

5
  • 750 ml volle rode wijn

Meng het vlees, de ui, winterpeen en knoflook in een schaal en schenk de wijn erover. Laat 2 uur afgedekt in de koelkast marineren.

Tip: Haal 30 min. voor gebruik uit de koelkast.

6
  • 180 g ontbijtspek

Snijd ondertussen het ontbijtspek in reepjes.

7

Schep het vlees uit de marinade en dep droog met keukenpapier.

8

Bak het spek in een braadpan zonder olie of boter op laag vuur in 10 min. uit. Schep uit de pan.

9

Doe het vlees in de pan en bak het goudbruin in het spekvet. Schep uit de pan.

10
  • 70 g tomatenpuree

Schep de groenten uit de marinade en bak 5 min. zachtjes. Bak de tomatenpuree 1 min. mee.

11

Voeg het vlees, spek en de marinade toe en breng zachtjes aan de kook.

12
  • 2 takjes tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 15 g peterselie

Bind de tijm, laurier en de helft van de peterselie bij elkaar met keukentouw. Voeg het bouquet garni toe. Laat 2 uur en 30 min. zonder deksel zachtjes stoven.

Tip: Voeg tijdens het stoven wat water toe als er onvoldoende vocht aanwezig is om het vlees in te stoven.

13
  • 250 g champignons

Veeg de champignons schoon en doe ze in de pan.

14
  • 320 g zilveruitjes

Laat de zilveruitjes uitlekken en doe ze erbij. Laat nog 30 min. stoven.

15
  • 15 g peterselie

Snijd de rest van de peterselie fijn en strooi over de boeuf bourguignon.

16

Bon appétit!

Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer die wij niet ondersteunen, daarom werkt deze site niet optimaal. We raden je aan een andere browser(versie) te gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.