Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer, daarom werkt deze site niet optimaal.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.

Boeuf bour­guig­non

(1.444)waardeer
Een lekker frans recept. Het hoofdgerecht bevat de volgende ingrediënten: vlees, riblappen, uien, winterpeen, knoflook, rode volle wijn, gerookt ontbijtspek, tomatenpuree, verse tijm, laurierblaadjes, verse peterselie, champignons en zilveruitjes Frans hoofdgerecht 4 personen 575 kcal
3 1444

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie
Keukenspullen
  • braadpan met dikke bodem
  • keukentouw

Bereiden

1. Meng in een kom het rundvlees met de ui, winterpeen en knoflook en schenk de wijn erover. Laat minimaal 2 uur afgedekt in de koelkast marineren. Neem 30 min. voor gebruik uit de koelkast. Schep het vlees vlak voor gebruik uit de marinade en dep droog met keukenpapier.

2. Snijd het ontbijtspek in reepjes en bak het in een braadpan zonder olie of boter op laag vuur in 10 min. uit. Schep uit de pan.

3. Doe het rundvlees in de pan en bak het goudbruin in het spekvet. Schep uit de pan.

4. Schep de groenten uit de marinade, doe in dezelfde pan en bak zachtjes 5 min. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 min. mee. Voeg het rundvlees, het spek en de marinade toe en breng zachtjes aan de kook.

5. Bind ondertussen de tijm, laurierblaadjes en de helft van de peterselie bij elkaar met een stukje keukentouw. Voeg dit bouquet garni toe aan het vlees en de groenten. Laat zonder deksel op de pan 2,5 uur zachtjes stoven. Voeg tijdens het stoven wat water toe als er onvoldoende vocht aanwezig is om het vlees in te stoven.

6. Voeg de champignons toe. Laat de zilveruitjes uitlekken en doe erbij. Laat het vlees en de groenten nog 30 min. stoven. Is het vlees dan nog niet mals, stoof dan nog 30 min.

7. Snijd de blaadjes van de rest van de peterselie fijn en strooi over de boeuf bourguignon.

video

Boeuf bour­guig­non

Receptvideo - 03:31 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • Energie 575 kcal
  • Eiwit 48 g
  • Vet 34 g
  • Koolhydraten 19 g
Tags