Ge­roer­bak­te gar­na­len met gem­ber en pak­soi

(230)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 230

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de tijgergarnalen ontdooien. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen het steeltje van de rode peper. Halveer de peper, verwijder met een mesje de zaadlijsten en snijd de peper in dunne reepjes. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de ui in halve ringen en de knoflook fijn.
  2. Verhit de olie in een wok en bak de ui en knoflook 1 min. Bak de gember en de rode peper 2 min. mee. Voeg de ketjap en de garnalen toe en roerbak de garnalen op hoog vuur in 3 min. gaar. Snijd de paksoi in reepjes en roerbak nog 1 min. mee.
  3. Voeg de noedels toe aan de garnalen en de paksoi. Meng alle ingrediënten en breng op smaak met peper en zout. Snijd de limoen in 4 partjes. Verdeel over borden en serveer met een partje limoen.

combinatietip:

Lekker met fijngesneden verse koriander.

video

Gem­ber ge­brui­ken

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 400 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Geroerbakte garnalen met gember en paksoi

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­roer­bak­te gar­na­len met gem­ber en pak­soi

1
1
  • 500 g tijgergarnalen
  • 250 g eiernoedels

Laat de tijgergarnalen ontdooien. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 1 rode peper

Snijd ondertussen het steeltje van de rode peper. Halveer de peper, verwijder met een mesje de zaadlijsten en snijd de peper in dunne reepjes.

3
3
  • 3 cm verse gember
  • 1 rode ui
  • 1 knoflook
  • 3 el zonnebloemolie

Schil de gember en snijd fijn. Snijd de ui in halve ringen en de knoflook fijn. Verhit de olie in een wok en bak de ui en knoflook 1 min.

4
4
  • 2 el ketjap asin

Bak de gember en de rode peper 2 min. mee. Voeg de ketjap en de garnalen toe en roerbak de garnalen op hoog vuur in 3 min. gaar.

5
5
  • 1 struik paksoi

Snijd de paksoi in reepjes en roerbak nog 1 min. mee. Voeg de noedels toe aan de garnalen en de paksoi.

6
6
  • 1 limoen

Meng alle ingrediënten en breng op smaak met peper en zout. Snijd de limoen in 4 partjes. Verdeel over borden en serveer met een partje limoen.

combinatietip:

Lekker met fijngesneden verse koriander.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.