Spa­ghet­ti car­bo­na­ra

De saus voor deze pasta maak je van eidooiers en kaas. Immers: in échte carbonara gaat geen room.

(744)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht De saus voor deze pasta maak je van eidooiers en kaas. Immers: in échte carbonara gaat geen room. 4 personen
3 744

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd het spek eerst in plakken en daarna in reepjes. Verhit de boter en de olie in een grote koekenpan en bak het spek en de geperste knoflook 4 min.
  2. Klop ondertussen de eieren los. Neem de pan met het spek van het vuur en houd apart. Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas en de Pecorino kaas. Meng de helft van beide kazen door elkaar en houd de andere helft apart. Doe de pasta, van het vuur, terug in de pan en voeg het spek toe. Roer de eieren en de helft van de kaas erdoor en maal er zwarte peper over. Voeg als het te droog is wat kookvocht van de pasta toe. Verdeel de spaghetti over de borden en bestrooi met de rest van de kaas.

dieettip:

Het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot vijf jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen is dit recept niet geschikt.

video

Spa­ghet­ti car­bo­na­ra ma­ken

Kookles interactief - 00:44 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 690 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 1.275 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Spaghetti carbonara

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spa­ghet­ti car­bo­na­ra

1
1
  • 200 g gerookt ontbijtspek
  • 25 g boter
  • 2 el olijfolie
  • 1 teen knoflook

Snijd het spek eerst in plakken en daarna in reepjes. Verhit de boter en de olie in een grote koekenpan en bak het spek en de geperste knoflook 4 min.

2
2
  • 2 eieren

Klop ondertussen de eieren los.

3
3
  • 300 g spaghetti

Neem de pan met het spek van het vuur en houd apart. Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Spaghetti koken

Instructievideo

01:46 min.

4
4
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 50 g Pecorino Romano

Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas en de Pecorino kaas. Meng de helft van beide kazen door elkaar en houd de andere helft apart.

5
5
  • 1 tl versgemalen zwarte peper

Doe de pasta, van het vuur, terug in de pan en voeg het spek toe. Roer de eieren en de helft van de kaas erdoor en maal er zwarte peper over.

6
6

Voeg als het te droog is wat kookvocht van de pasta toe. Verdeel de spaghetti over de borden en bestrooi met de rest van de kaas.

dieettip:

Het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot vijf jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen is dit recept niet geschikt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.