Ma­ca­ro­ni and chee­se

Het perfecte comfort food. Geen wonder dat de Amerikanen er zo dol op zijn!

(634)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans hoofdgerecht Het perfecte comfort food. Geen wonder dat de Amerikanen er zo dol op zijn! 4 personen
3 634

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (Ø 25 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  2. Snipper de ui. Verhit de boter in een koekenpan en fruit de gesnipperde ui 4 min. Snijd de knoflook fijn en de prei in ringen. Snijd de ham in blokjes.
  3. Voeg de fijngesneden knoflook, de preiringen, de blokjes ham en de tomatenblokjes toe en bak 2 min. mee. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Giet de pasta af en meng met het prei-ham-mengsel en de helft van de geraspte kaas. Schep in de ovenschaal en bestrooi met de rest van de kaas.
  5. Zet 15-20 min. in het midden van de oven en bak tot de kaas helemaal gesmolten is.

bewaartip:

Je kunt de macaroni and cheese 1 dag van tevoren maken en de dag zelf 15-20 min. opwarmen in een voorverwarmde oven van 200 °C.

video

Prei was­sen

Instructievideo - 00:29 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 580 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 69 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 795 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Macaroni and cheese

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ma­ca­ro­ni and chee­se

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 350 g meergranen macaroni

Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

3
3
  • 1 ui
  • 25 g boter

Snipper de ui. Verhit de boter in een koekenpan en fruit de ui 4 min.

Ui fruiten

Instructievideo

00:31 min.

4
4
  • 1 teen knoflook
  • 1 prei

Snijd de knoflook fijn en de prei in ringen. Snijd de ham in blokjes.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

5
5
  • 125 g yorkham
  • 400 g tomatenblokjes

Voeg de knoflook, de prei, de reepjes ham en de tomatenblokjes toe en bak 2 min. mee. Breng op smaak met peper en zout.

Prei wassen

Instructievideo

00:29 min.

6
6
  • 150 g Goudse belegen kaas 48+

Giet de pasta af en meng met het prei-ham-mengsel en de helft van de kaas. Schep in de ovenschaal en bestrooi met de rest van de kaas.

7
7

Zet 15-20 min. in het midden van de oven en bak tot de kaas helemaal gesmolten is.

bewaartip:

Je kunt de macaroni and cheese 1 dag van tevoren maken en de dag zelf 15-20 min. opwarmen in een voorverwarmde oven van 200 °C.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.