Ve­ge­ta­ri­sche na­si

Voeg taugé pas op het eind toe, zo blijft deze lekker knapperig.

(100)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indonesisch hoofdgerecht Voeg taugé pas op het eind toe, zo blijft deze lekker knapperig. 4 personen
3 100

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Klop de eieren los en verhit ⅓ van de olie in een kleine koekenpan. Schenk het ei in de pan en bak aan beide kanten bruin. Laat de omelet afkoelen en snijd in reepjes. Giet de rijst af, laat iets afkoelen en roer los met een vork.
  2. Was de prei en snijd in ringen. Snijd de winterpeen in plakjes en de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een wok. Bak de prei met de peen al omscheppend 5 min. op hoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 min. mee. Schep de rijst bij de groenten in de wok en schenk de ketjap erbij. Bak al omscheppend tot alles is doorgewarmd. Schep de taugé en de omeletreepjes door de nasi en serveer direct.

combinatietip:

Lekker met vegetarische cassave kroepoek kruidig (zak 60 g) en sambal oelek.

bewaartip:

Je kunt de rijst al 1 dag van tevoren koken. Wil je dit gerecht invriezen, voeg de taugé dan pas tijdens het opwarmen toe.

video

Prei was­sen

Instructievideo - 00:29 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 485 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 77 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 945 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Vegetarische nasi

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­ge­ta­ri­sche na­si

1
1
  • 300 g rijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 3 eieren
  • 1 el zonnebloemolie

Klop de eieren los en verhit de olie in een kleine koekenpan. Schenk het ei in de pan en bak aan beide kanten bruin.

3
3

Laat de omelet afkoelen en snijd in reepjes. Giet de rijst af, laat iets afkoelen en roer los met een vork.

4
4
  • 1 prei
  • 500 g winterpeen
  • 1 teen knoflook

Was de prei en snijd in ringen. Snijd de winterpeen in plakjes en de knoflook fijn.

Prei wassen

Instructievideo

00:29 min.

5
5
  • 2 el zonnebloemolie

Verhit de olie in een wok. Bak de prei met de peen al omscheppend 5 min. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 min. mee.

Roerbakken / wokken

Instructievideo

00:54 min.

6
6
  • 4 el ketjap manis

Schep de rijst bij de groenten in de wok en schenk de ketjap erbij. Bak al omscheppend tot alles is doorgewarmd.

7
7
  • 125 g taugé

Schep de taugé en de omeletreepjes door de nasi en serveer direct.

combinatietip:

Lekker met vegetarische cassave kroepoek kruidig (zak 60 g) en sambal oelek.

bewaartip:

Je kunt de rijst al 1 dag van tevoren koken. Wil je dit gerecht invriezen, voeg de taugé dan pas tijdens het opwarmen toe.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.