Tui­n­erw­ten­soep met crè­me fraî­che

(76)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 76

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Doe de aardappelblokjes in een pan en voeg de bouillon toe. Breng aan de kook. Kook de aardappelen in 10 min. gaar, voeg de laatste 5 min. de bevroren tuinerwten toe.
  2. Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine. Breng de soep op smaak met 1 el dille, peper en zout.
  3. Verdeel de hamreepjes over 4 kommen en schep de soep erover. Schep in elke kom wat crème fraîche en bestrooi met de rest van de dille. Lekker met geroosterd bruin brood en grasboter.

Tip:

U kunt de soep 1 dag van tevoren bereiden. Koel de soep af door de pan in een bak koud water te zetten en bewaar afgedekt in de koelkast. Warm de soep op laag vuur op, roer af en toe.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 400 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 15 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.