Ge­roer­bak­te bief­stuk met bi­mi en noe­dels

Marineer je vlees van tevoren, dan staat het zo op tafel.

(203)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Marineer je vlees van tevoren, dan staat het zo op tafel. 4 personen
4 203

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de biefstuk in dunne reepjes. Meng de biefstukreepjes met 3 el sojasaus, 1 el sesamolie en de knoflook en laat afgedekt 20 min. marineren. Maak ondertussen een sausje van de rest van de sojasaus, de rest van de sesamolie en de suiker.
  2. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng ondertussen een pan water aan de kook en kook de bimi 1 min. Giet af en laat uitlekken.
  3. Verhit 1 el zonnebloemolie in een wok of hapjespan en bak het vlees 2 min. Schep het uit de pan en houd apart. Verhit de rest van de olie en bak de courgette en de ui 3 min. Voeg de bimi, het vlees en het sausje toe en warm alles even door. Schep de noedels erdoor. Breng eventueel op smaak met nog wat sojasaus en flink wat peper.
video

Roer­bak­ken / wok­ken

Instructievideo - 00:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 550 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Geroerbakte biefstuk met bimi en noedels

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­roer­bak­te bief­stuk met bi­mi en noe­dels

1
1
  • 300 g biefstukken
  • 3 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 2 tenen knoflook

Snijd de biefstuk in dunne reepjes. Meng de biefstukreepjes met de sojasaus, de sesamolie en de knoflook en laat afgedekt 20 min. marineren.

2
2
  • 3 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 1 tl suiker

Maak ondertussen een sausje van de rest van de sojasaus, de rest van de sesamolie en de suiker.

3
3
  • 250 g eiernoedels

Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4
4
  • 200 g bimi

Breng ondertussen een pan water aan de kook. Halveer de bimi en kook deze 1 min. Giet af en laat uitlekken.

5
5
  • 1 el zonnebloemolie

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en bak het vlees 2 min. Schep het uit de pan en houd apart.

6
6
  • 1 courgette
  • 1 rode ui
  • 2 el zonnebloemolie

Snijd de courgette in dunne plakjes en de ui in halve ringen. Verhit de rest van de olie en bak de courgette en de ui 3 min.

7
7

Voeg de bimi, het vlees en het sausje toe en warm alles even door. Schep de noedels erdoor. Breng eventueel op smaak met nog wat sojasaus en flink wat peper.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.