Cro­que ma­da­me

Met een gebakken eitje on top!

(100)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans ontbijt Met een gebakken eitje on top! 4 personen
4 100

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • koekenpan met anti-aanbaklaag

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rasp de gruyère en snijd de bieslook fijn. Snijd 8 sneetjes van het brood. Besmeer beide kanten van de sneetjes dun met boter. Besmeer 1 kant dun met mosterd en bestrooi met de kaas. Leg er 1 plak achterham en vervolgens een sneetje brood op. Druk licht aan.
  2. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag. Bak de tosti’s per 2 in 8 min. goudbruin, keer ze na 4 min. Houd warm onder aluminiumfolie. Verhit ondertussen de rest van de boter in een grote koekenpan. Bak de eieren 3 tot 5 min. op middelhoog vuur. Leg de tosti's op 4 borden en leg het ei erop. Breng op smaak met peper en zout en bestrooi met de bieslook.

combinatietip:

Wil je croque madame als lunchgerecht serveren? Serveer er dan een groene salade bij.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 535 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 18 g
  • natrium 865 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Croque madame

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cro­que ma­da­me

1
  • 150 g gruyère
  • 13 g bieslook

Rasp de gruyère en snijd de bieslook fijn.

2
  • 1 boule beurre
  • 50 g boter

Snijd 8 sneetjes van het brood. Besmeer beide kanten van de sneetjes dun met boter.

3
  • 1 el dijonmosterd
  • 100 g achterham

Besmeer 1 kant dun met mosterd en bestrooi met de kaas. Leg er 1 plak achterham en vervolgens een sneetje brood op. Druk licht aan.

4

Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag. Bak de tosti’s per 2 in 8 min. goudbruin, keer ze na 4 min. Houd warm onder aluminiumfolie.

5
  • 4 eieren

Verhit ondertussen de rest van de boter in een grote koekenpan. Bak de eieren 3 tot 5 min. op middelhoog vuur.

6

Leg de tosti's op 4 borden en leg het ei erop. Breng op smaak met peper en zout en bestrooi met de bieslook. Bon appétit!

combinatietip:

Wil je croque madame als lunchgerecht serveren? Serveer er dan een groene salade bij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.