Won­ton­soep

Overheerlijke soepen kun je wel aan de Aziaten overlaten; deze variant zit bomvol lekkere ingrediënten.

(143)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
chinees hoofdgerecht Overheerlijke soepen kun je wel aan de Aziaten overlaten; deze variant zit bomvol lekkere ingrediënten. 4 personen
3 143

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de kip in stukjes en de bosui in ringetjes. Hak in de keukenmachine de kip, garnalen en bosui fijn. Meng de sherry, sojasaus en sesamolie door. Breng op smaak met peper even eventueel zout.
  2. Vouw de filodeegvellen open, stapel ze op en snij er 9 vierkanten uit. Schep op elk van de 45 vierkantjes 1 volle tl kipmengsel. Bestrijk de randen van de vierkantjes met water, vouw ze diagonaal dicht, en vouw de punten tot envelopjes naar binnen.
  3. Leg de wontons op een met bloem bestoven schaal. Breng een pan ruim water aan de kook en kook de wontons met 15 tegelijk 3 min. Laat ze in een vergiet uitlekken.
  4. Breng in een soeppan de bouillon aan de kook. Kook hierin de mie 4 min. Schep de wontons, spinazie, oestersaus en gembersiroop erdoor.
  5. Verwarm de soep nog heel even en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de soep in ruime kommen en serveer met eetstokjes.
video

Fi­lo­deeg ge­brui­ken

Instructievideo - 01:41 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 300 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: China

Wontonsoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Won­ton­soep

1
1
  • 175 g kipfilet
  • 125 g tijgergarnalen
  • 1 bosui
  • 1 tl droge sherry
  • 2 tl sojasaus
  • 1 tl sesamolie

Snijd de kip in stukjes en de bosui in ringetjes. Hak in de keukenmachine de kip, garnalen en bosui fijn. Meng de sherry, sojasaus en sesamolie door. Breng op smaak met peper even eventueel zout.

2
2
  • 5 vellen filodeeg

Vouw de filodeegvellen open, stapel ze op en snij er 9 vierkanten uit. Schep op elk van de 45 vierkantjes 1 volle tl kipmengsel. Bestrijk de randen van de vierkantjes met water, vouw ze diagonaal dicht, en vouw de punten tot envelopjes naar binnen.

3
3

Leg de wontons op een met bloem bestoven schaal. Breng een pan ruim water aan de kook en kook de wontons met 15 tegelijk 3 min. Laat ze in een vergiet uitlekken.

4
4
  • 1½ liter kippenbouillon
  • 100 g eiermie
  • 150 g panklare spinazie
  • 1 el oestersaus
  • 1 el gembersiroop

Breng in een soeppan de bouillon aan de kook. Kook hierin de mie 4 min. Schep de wontons, spinazie, oestersaus en gembersiroop erdoor.

5
5

Verwarm de soep nog heel even en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de soep in ruime kommen en serveer met eetstokjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.