Ge­roos­ter­de ma­ïs­kol­ven

(30)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans bijgerecht 4 personen
3 30

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng in een pan ruim water aan de kook. Kook de maïskolven in ca. 15 min. beetgaar. Laat in een vergiet uitlekken. Verwarm de grill voor. Smelt de boter. Strooi de verkruimelde chilipeper erboven. Pers de limoen uit. Meng het zout en limoensap door de boter.
  2. Bestrijk de maïskolven licht met de limoenboter en leg op de bakplaat. Schuif de bakplaat 10 cm onder de grill en rooster de maïs 7-10 min. tot de korrels beginnen te kleuren. Draai regelmatig om. Bestrijk de geroosterde maïskolven nogmaals met de rest van de limoenboter.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 240 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Mexico

Geroosterde maïskolven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­roos­ter­de ma­ïs­kol­ven

1
1
  • 4 maiskolven

Breng in een pan ruim water aan de kook. Kook de maïskolven in ca. 15 min. beetgaar. Laat in een vergiet uitlekken.

2
2

Verwarm de grill voor.

3
3
  • 100 g roomboter
  • 1 gedroogd chilipepertje
  • ½ limoen
  • 1 mespunt zout

Smelt de boter. Strooi de verkruimelde chilipeper erboven. Pers de limoen uit. Meng het zout en limoensap door de boter.

4
4

Bestrijk de maïskolven licht met de limoenboter en leg op de bakplaat.

5
5

Schuif de bakplaat 10 cm onder de grill en rooster de maïs 7-10 min. tot de korrels beginnen te kleuren. Draai regelmatig om.

6
6

Bestrijk de geroosterde maïskolven nogmaals met de rest van de limoenboter.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.