Hol­land­se bor­rel­hap­jes met ta­fel­zuur­dip

De Hollandse borrel op z'n best: met blokjes kaas, leverworst en ossenworst. Proost!

(116)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands borrelhapje De Hollandse borrel op z'n best: met blokjes kaas, leverworst en ossenworst. Proost! 8 personen
3 116

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de cocktailmixgroenten grof of maal ze grof in de keukenmachine. Snijd de bieslook fijn. Meng het tafelzuur in een kommetje met de mayonaise, mosterd, geelwortel en bieslook.
  2. Snijd de kalfsleverworst en ossenworst met een scherp mes elk in plakjes. Snijd de kaas in blokjes. Prik met een cocktailprikker op elk plakje kalfsleverworst een tomaatje, op de ossenworst een zilveruitje en op de kaas een Amsterdams uitje.
  3. Serveer de borrelhapjes met de tafelzuurdip.

bereidingstip:

Je kunt de worst en kaas een paar uur van tevoren snijden en afgedekt met vershoudfolie in de koelkast bewaren. Ook de dip kun je van tevoren bereiden en in de koelkast bewaren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 365 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 1.415 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Hollandse borrelhapjes met tafelzuurdip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Hol­land­se bor­rel­hap­jes met ta­fel­zuur­dip

1
1
  • 165 g zoetzure cocktailmix

Snijd de cocktailmixgroenten grof of maal ze grof in de keukenmachine.

2
2
  • 2 el bieslook
  • 3 el mayonaise
  • 1 el grove mosterd
  • ½ tl gemalen geelwortel (kurkuma)

Snijd de bieslook fijn. Meng het tafelzuur in een kommetje met de mayonaise, mosterd, geelwortel en bieslook.

3
3
  • 150 g kalfsleverworst
  • 210 g ossenworst

Snijd de kalfsleverworst en ossenworst met een scherp mes elk in plakjes.

4
4
  • 300 g oude kaas

Snijd de kaas in blokjes.

5
5
  • 12 cherrytomaten
  • 12 zilveruitjes
  • 16 Amsterdamse uien

Prik met een cocktailprikker op elk plakje kalfsleverworst een tomaatje, op de ossenworst een zilveruitje en op de kaas een Amsterdams uitje.

6
6

Serveer de borrelhapjes met de tafelzuurdip.

bereidingstip:

Je kunt de worst en kaas een paar uur van tevoren snijden en afgedekt met vershoudfolie in de koelkast bewaren. Ook de dip kun je van tevoren bereiden en in de koelkast bewaren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.