Kip in groe­ne cur­ry

(223)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 223

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Snijd de kipfilet in reepjes. Snijd de tomaten in parten.
  2. Verhit de olie in een wok en roerbak de currypasta op halfhoog vuur tot het sterk begint te geuren. Schenk de kokosmelk erbij en breng het aan de kook. Voeg de kipfilet en de sperziebonen toe. Breng op smaak met de suiker en eventueel zout en breng het geheel aan de kook.
  3. Laat het gerecht 10 min. zachtjes koken, tot de kip gaar is, en voeg na 5 min. de tomaten toe. Verdeel de rijst samen met de kip in de groene curry over diepe borden.

combinatietip:

Voeg voor extra pit een schoongemaakt en ragfijn gesneden rood pepertje toe.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 660 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 75 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 12-13

Kip in groene curry

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip in groe­ne cur­ry

1
1
  • 300 g pandanrijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

2
2
  • 375 g kipfilet
  • 300 g roma tomaten

Snijd de kipfilet in reepjes. Snijd de tomaten in parten.

3
3
  • 1 el olie
  • 35 g green curry paste

Verhit de olie in een wok en roerbak de currypasta op halfhoog vuur tot het sterk begint te geuren.

4
4
  • 200 ml kokosmelk

Schenk de kokosmelk erbij en breng het aan de kook.

5
5
  • 500 g gebroken sperziebonen
  • 1 el suiker

Voeg de kipfilet en de sperziebonen toe. Breng op smaak met de suiker en eventueel zout en breng het geheel aan de kook.

6
6

Laat het gerecht 10 min. zachtjes koken, tot de kip gaar is, en voeg na 5 min. de tomaten toe.

7
7

Verdeel de rijst samen met de kip in de groene curry over diepe borden.

combinatietip:

Voeg voor extra pit een schoongemaakt en ragfijn gesneden rood pepertje toe.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.