Ge­bon­den groen­te­soep met Griek­se yog­hurt

(186)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 186

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verhit 2 eetlepels olie in een soeppan en roerbak de hutspotgroente, de aardappel en de knoflook 3-4 minuten. Schenk de bouillon erbij. Breng het geheel aan de kook en kook het in 20 minuten zacht gaar. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin de quorn in 6-8 minuten gaar, breng met zout en peper op smaak. Pureer de soep met een staafmixer tot hij mooi glad en lichtgebonden is. Roer de preiringetjes erdoor en laat de soep nog even zacht doorkoken. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Schep de soep in grote kommen en schep in het midden een flinke lepel yoghurt. Strooi de quorn erover en maal er nog wat peper over. Lekker met peterselie. Serveer de soep met bruin brood voor extra vezels.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 240 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 13 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.