Bos­uip­of­fer­tjes met ri­vier­kreeft

(289)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 289

Ingrediënten

Keukenspullen
  • poffertjespan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Klop het ei goed los met de bloem en een eetlepel zure room. Voeg zout en (versgemalen) peper naar smaak toe. Roer de bosui erdoor; houd een paar ringetjes apart. Verhit een poffertjespan en bestrijk hem dun met olie. Schep in elk kuiltje een eetlepel van het bosuimengsel, draai de poffertjes om als het ei gestold is en bak ze aan de andere kant nog 1 minuut bruin.
  2. Besmeer elk poffertje met een theelepel zure room en leg hierop een rivierkreeftje en de apart gehouden ringetjes bosui. Bestrooi met peper naar smaak.

Tip:

Geen poffertjespan? Bak dan een grote pannenkoek in een koekenpan met antiaanbaklaag en snijd deze in puntjes of blokjes.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 95 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.