Bloem­kool-broc­co­li­cur­ry met kip

Met geroosterde amandelen voor een lekkere bite.

(134)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Met geroosterde amandelen voor een lekkere bite. 4 personen
3 134

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kipfilet in blokjes. Verhit de olie in een wok en bak de kip bruin. Breng eventueel met zout op smaak. Voeg de bloemkool- en de broccoliroosjes toe en bak 2 min. mee. Voeg de currypasta toe en bak 1 min. mee. Schenk de kokosmelk erbij en breng aan de kook.
  2. Kook de groenten in ca. 4 min. beetgaar. Knip ondertussen de bieslook fijn. Verdeel de couscous over de borden en schep de curry ernaast. Bestrooi met de amandelen en de bieslook.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 695 kcal
  • eiwit 39 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Receptkaart 2008 week 48-49

Bloemkool-broccolicurry met kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bloem­kool-broc­co­li­cur­ry met kip

1
1
  • 300 g couscous

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 3 el olie
  • 360 g kipfilet

Snijd de kipfilet in blokjes. Verhit de olie in een wok en bak de kip bruin. Breng eventueel met zout op smaak.

3
3
  • 350 g bloemkool- en broccoliroosjes
  • 1½ el currypasta groen
  • 300 ml kokosmelk

Voeg de bloemkool- en de broccoliroosjes toe en bak 2 min. mee. Voeg de currypasta toe en bak 1 min. mee. Schenk de kokosmelk erbij en breng aan de kook.

4
4
  • 10 g verse bieslook

Kook de groenten in ca. 4 min. beetgaar. Knip ondertussen de bieslook fijn.

5
5
  • 40 g geroosterde amandelen

Verdeel de couscous over de borden en schep de curry ernaast. Bestrooi met de amandelen en de bieslook.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.