Pit­ti­ge la­sag­ne

Goed gepeperd, deze lasagne met chilivlokken. De geroosterde paprika zorgt voor een zoetje.

(247)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Goed gepeperd, deze lasagne met chilivlokken. De geroosterde paprika zorgt voor een zoetje. 4 personen
3 247

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pel en snipper de ui. Verhit 1 el olie in een braadpan en bak het gehakt rul. Voeg de ui en chilli toe en bak nog 3-4 min. Voeg de tomatenblokjes en 100 ml bouillon toe, breng aan de kook en laat 15-20 min koken op laag vuur. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  3. Verhit de 3 el olie in een pan en roer de bloem erdoor en bak 3 min. Voeg scheut voor scheut de rest van de bouillon toe tot een dikke bloemsaus ontstaat. Laat de saus 5 min. koken en voeg peper en zout toe.
  4. Laat de geroosterde paprika's uitlekken. Snijd de helft in klein en de andere helft in reepjes. Vet de ovenschaal in. Schep wat gehaktsaus erin en bedek met de lasagnebladen. Verdeel de helft van de gehaktsaus en stukjes paprika erover. Schep bloemsaus erover en bedek met lasagnebladen. Herhaal dit. Verdeel de rest van de bloemsaus over de laatste lasagnelaag en verdeel de repen paprika erover. Besprenkel met de rest van de olijfolie en bak de lasagne in de oven in ca. 40 min. goudbruin.

allergietip:

100% lactosevrij? Alle ingrediënten in dit recept zijn lactosevrij. De rundvleesbouillontabletten worden echter geproduceerd in een omgeving waar ook melkproducten verwerkt worden. Hoewel de kans klein is, zou dit product daarom sporen van lactose kunnen bevatten.

video

Ro­mi­ge spi­na­zie­la­sag­ne ma­ken

Kookles - 02:43 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 735 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 64 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 1.345 mg
  • vezels 6 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Pittige lasagne

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pit­ti­ge la­sag­ne

1
1
  • 1 ui

Pel en snipper de ui.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 1 el olijfolie
  • 500 g rundergehakt
  • ½ el chilipeper uit de molen

Verhit de olie in een braadpan en bak het gehakt rul. Voeg de ui en chilli toe en bak nog 3-4 min.

3
3
  • 400 g tomatenblokjes
  • 100 ml runderbouillontabletten

Voeg de tomatenblokjes en de bouillon toe, breng aan de kook en laat 15-20 min koken op laag vuur. Breng op smaak met zout en peper.

4
4

Verwarm de oven voor op 175 °C.

5
5
  • 3 el olijfolie
  • 40 g bloem
  • 400 ml runderbouillontabletten

Verhit de olie in een pan en roer de bloem erdoor en bak 3 min. Voeg scheut voor scheut de rest van de bouillon toe tot een dikke bloemsaus ontstaat.

6
6

Laat de saus 5 min. koken en voeg peper en zout toe.

7
7
  • 465 g geroosterde paprika's

Laat de geroosterde paprika's uitlekken. Snijd de helft in klein en de andere helft in reepjes.

Paprika's roosteren en ontvellen

Instructievideo

01:07 min.

8
8
  • 2 el olijfolie
  • 4 lasagnebladen

Vet de ovenschaal in. Schep wat gehaktsaus erin en bedek met de lasagnebladen. Verdeel de helft van de gehaktsaus en stukjes paprika erover.

9
9
  • 12 lasagnebladen

Schep bloemsaus erover en bedek met lasagnebladen. Herhaal dit.

10
10
  • 1 el olijfolie

Besprenkel met olijfolie en bak de lasagne in de oven in ca. 40 min. goudbruin.

11
11

Verdeel de rest van de bloemsaus over de laatste lasagnelaag en verdeel de repen paprika erover.

allergietip:

100% lactosevrij? Alle ingrediënten in dit recept zijn lactosevrij. De rundvleesbouillontabletten worden echter geproduceerd in een omgeving waar ook melkproducten verwerkt worden. Hoewel de kans klein is, zou dit product daarom sporen van lactose kunnen bevatten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.