Knof­look-aard­ap­pel­soep

Voor een avondje lekker licht eten is deze soep met zijn uitgesproken smaak perfect!

(109)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Voor een avondje lekker licht eten is deze soep met zijn uitgesproken smaak perfect! 4 personen
3 109

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de knoflook en de peterselie fijn. Snijd de tomaten in plakjes. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
  2. Verwarm 3 el olie in een grote pan. Houd een mespunt knoflook apart en fruit de rest van de knoflook in de olie totdat hij lichtbruin kleurt. Schenk de kippenbouillon erbij en roer de blokjes aardappel erdoor. Breng het geheel aan de kook en laat 10 min. zachtjes doorkoken.
  3. Roer de achtergehouden knoflook door 1 el olie en breng op smaak met zout. Bestrijk de sneetjes brood met de knoflookolie en gril ze 2 min. onder de ovengrill tot ze goudbruin kleuren (u kunt ze ook bakken in de grillpan).
  4. Schep de tomaat om met 1 el olie en breng op smaak met zout en (versgemalen) peper.
  5. Beleg de knoflooktoast met de chorizo. Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper en garneer met de peterselie. Druppel er voor het serveren nog wat olie over.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 370 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 24 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Knoflook-aardappelsoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Knof­look-aard­ap­pel­soep

1
1
  • 1 el verse peterselie
  • 6 trostomaten
  • 3 tenen knoflook

Snijd de knoflook en de peterselie fijn. Snijd de tomaten in plakjes.

2
2
  • 2 iets kruimige aardappelen

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.

3
3
  • 3 el olijfolie

Verwarm de olijfolie in een grote pan. Houd een mespunt knoflook apart en fruit de rest van de knoflook in de olie totdat hij lichtbruin kleurt.

4
4
  • 1 liter kippenbouillon

Schenk de kippenbouillon erbij en roer de blokjes aardappel erdoor.

5
5

Breng het geheel aan de kook en laat 10 min. zachtjes doorkoken.

6
6
  • 1 el olijfolie

Roer de achtergehouden knoflook door de olie en breng op smaak met zout.

7
7
  • 4 sneetjes broden

Bestrijk de sneetjes brood met de knoflookolie en gril 2 min. onder de ovengrill tot ze goudbruin kleuren (je kunt ze ook bakken in een grillpan).

8
8
  • 1 el olijfolie

Schep de tomaat om met de olie en breng op smaak met zout en (versgemalen) peper.

9
9
  • 75 g chorizoworst

Beleg de knoflooktoast met de chorizo.

10
10

Pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper en garneer met de peterselie.

11
11
  • 1 el olijfolie

Druppel er voor het serveren nog wat olie over.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.