Broc­co­li­taart met ham en gruy­è­re

  • voorgerecht
  • 16 personen
  • 160 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(158)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 16 personen
3 158

Ingrediënten

Keukenspullen
  • cakevorm (22 cm), bekleed met bakpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verdeel de broccoli in roosjes. Kook of stoom deze 1 minuut. Zeef de bloem met het bakpoeder in een grote kom. Maak een kuil in het midden en giet daar de wijn en de losgeklopte eieren in. Meng met een garde het vocht door de bloem. Verwarm de oven voor op 175 °C. Roer de broccoliroosjes, de fijngesneden ham, de gruyère en de olijfolie door het beslag. Schep het beslag in de met bakpapier beklede cakevorm. Laat de taart in 60 minuten in de oven gaar worden. Haal hem uit de vorm, laat hem helemaal afkoelen en snijd de taart in plakken.

Tip:

Deze cake is luchtdicht verpakt een paar dagen houdbaar in de koelkast.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 160 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 8 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.