Ge­pe­per­de boe­ren­kool­stamp­pot

Boerenkool op de oosterse en vegatoer: met sambal, ketjap en vegetarische balletjes.

(191)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Boerenkool op de oosterse en vegatoer: met sambal, ketjap en vegetarische balletjes. 4 personen
3 191

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng de aardappelen en boerenkool in laagje water met zout naar smaak aan de kook en laat ze in ca. 20 min gaarkoken. Giet de aardappelen af.
  2. Verhit de helft van de boter in de koekenpan en bak hierin de balletjes in ca. 5 min. rondom goudbruin. Voeg de ketjap, sambal en het water toe en kook 1 min.
  3. Stamp de aardappelen en boerenkool fijn met de rest van de boter, melk, sambal en zout naar smaak. Roer de helft van de uitjes door de stamppot. Schep de stamppot op de borden en verdeel de balletjes met jus en de rest van de uitjes erover.
video

Boe­ren­kool

Onze leverancier - 04:42 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 660 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 74 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 1.120 mg
  • vezels 11 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Receptkaart 2008 week 04-05

Gepeperde boerenkoolstamppot

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­pe­per­de boe­ren­kool­stamp­pot

1
1
  • 1 kg aardappelen voor stamppot
  • 600 g gesneden boerenkool

Breng de aardappelen en boerenkool in laagje water met zout naar smaak aan de kook en laat ze in ca. 20 min gaarkoken. Giet de aardappelen af.

2
2
  • 25 g boter
  • 210 g vegetarische balletjes

Verhit de boter in de koekenpan en bak hierin de balletjes in ca. 5 min. rondom goudbruin.

3
3
  • 2 el ketjap manis
  • ½ tl sambal
  • 125 ml kraanwater

Voeg de ketjap, sambal en het water toe en kook 1 min.

4
4
  • 25 g boter
  • 200 ml melk
  • 3 tl sambal

Stamp de aardappelen en boerenkool fijn met de boter, melk, sambal en zout naar smaak.

5
5
  • 50 g gebakken uitjes

Roer de uitjes door de stamppot.

6
6
  • 50 g gebakken uitjes

Schep de stamppot op de borden en verdeel de balletjes met jus en de uitjes erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.