Maal­tijd­sa­la­de met ge­bak­ken aard­ap­pe­len, cas­hew­no­ten en wit­te kaas

Bij deze robuuste salade heeft ieder ingrediënt een andere bite en dat maakt elke hap verrassend.

(190)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Bij deze robuuste salade heeft ieder ingrediënt een andere bite en dat maakt elke hap verrassend. 4 personen
4 190

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Maak de haricots verts schoon, halveer ze en kook ze in water met zout in ca. 5 min. beetgaar. Spoel de boontjes met koud water af en laat ze uitlekken. Verhit ⅔ van de olie in een koekenpan bak de aardappelblokjes in ca. 20 min. al omscheppend bruin en gaar.
  2. Laat de artisjokharten uitlekken en snijd in vieren. Laat de kaasblokjes uitlekken, bewaar de gekruide olie. Verhit in een koekenpan de rest van de olie en bak de cashewnoten snel lichtbruin. Schep op keukenpapier. Roer een dressing van de wijnazijn, mosterd, walnotenolie en (voor 4 personen) 3 eetlepels gekruide olie van de kaasblokjes. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Meng in een grote kom de sla, boontjes, dressing, helft van artisjokken, helft van kaasblokjes en de helft van cashewnoten. Schep de salade op een grote schaal. Verdeel de gebakken aardappelen hierover. Garneer met rest van sla, artisjokken, kaasblokjes en noten.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 705 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 42 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 1.345 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Maaltijdsalade met gebakken aardappelen, cashewnoten en witte kaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Maal­tijd­sa­la­de met ge­bak­ken aard­ap­pe­len, cas­hew­no­ten en wit­te kaas

1
1
  • 150 g haricots verts

Maak de haricots verts schoon, halveer ze en kook ze in water met zout in ca. 5 min. beetgaar.

2
2

Spoel de boontjes af met koud water en laat ze uitlekken.

3
3
  • 2 el olie
  • 750 g pomrissolies

Verhit de olie in een koekenpan bak de aardappelblokjes in ca. 20 min. al omscheppend bruin en gaar.

4
4
  • 400 g artisjokharten
  • 300 g witte kaasblokjes in kruidenolie

Laat de artisjokharten uitlekken en snijd in vieren. Laat de kaasblokjes uitlekken, bewaar de gekruide olie.

5
5
  • 1 el olie
  • 100 g cashewnoten

Verhit de olie in een koekenpan en bak de cashewnoten snel lichtbruin, schep op keukenpapier.

6
6
  • 1½ el wittewijnazijn
  • 2 tl mosterd
  • 1 el walnotenolie

Roer een dressing van de wijnazijn, mosterd, walnotenolie en (voor 4 personen) 3 eetlepels gekruide olie van de kaasblokjes.

7
7
  • 200 g gemengde friseesla

Breng op smaak met peper en zout. Meng in een grote kom de sla, boontjes, dressing, helft van artisjokken, helft van kaasblokjes en de helft van cashewnoten.

8
8

Schep de salade op een grote schaal. Verdeel de gebakken aardappelen hierover. Garneer met rest van sla, artisjokken, kaasblokjes en noten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.