Tri­f­le

Dit deftige Britse dessert zal op iedereen indruk maken door de vele, smakelijke laagjes.

  • nagerecht
  • 10 personen
  • 575 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 4 uur wachten
(385)waardeer
engels nagerecht Dit deftige Britse dessert zal op iedereen indruk maken door de vele, smakelijke laagjes. 10 personen
3 385

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie
Keukenspullen
  • hoge glazen schaal (1 à 1 1/2 liter)

Bereiden

  1. Snijd de roombotercake in blokjes. Doe dit in een grote schaal. Schep de jam door de bosvruchten met vocht. Schep dit over de cake en sprenkel de sherry erover.
  2. Snijd het vanillestokje open. Meng de helft van de slagroom, melk, de helft van de suiker en het vanillestokje en breng dit aan de kook. Haal de pan van het vuur en laat 5 min. trekken. Neem het vanillestokje eruit, schraap met de punt van een mes het merg uit het stokje en roer het merg door het roommengsel.
  3. Splits de eieren en mix de dooiers (eiwit wordt niet gebruikt) met 1/3 van de suiker en de custardpoeder schuimig, voeg al roerend het roommengsel toe. Schenk alles terug in de pan en verwarm het geheel al roerend tot een dikke vla. Laat de vla afkoelen tot lauwwarm, roer regelmatig. Schenk hem over de cake en vruchten en strijk hem glad.
  4. Klop de rest van de slagroom stijf met de rest van de suiker en strijk uit over de vla. Laat de trifle 210 minuten opstijven in de koelkast. Rooster het amandelschaafsel. Laat vervolgens weer bijna op kamertemperatuur komen en strooi vlak voor het serveren de amandelen erover.

bereidingstip:

Voor een alcoholvrije trifle kun je 150 ml cream sherry vervangen door 100 ml biologische diksap appel.

video

Ei­e­ren split­sen

instructievideo - 00:36 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 575 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 19 g
  • natrium 235 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Trifle

terug naar recept

Tri­f­le

1
1
  • 400 g roombotercake

Snijd de roombotercake in blokjes. Doe dit in een grote schaal.

2
2
  • 150 ml cream sherry
  • 900 g bosvruchten
  • 4 el bosvruchtenjam

Ontdooi de bosvruchten. Schep de jam door de bosvruchten met vocht. Schep dit over de cake en sprenkel de sherry erover.

3
3
  • 1 vanillestokje

Snijd het vanillestokje open.

Vanillestokjes verwerken

Instructievideo

00:48 min.

4
4
  • 75 g suiker
  • 500 ml volle melk
  • 250 ml slagroom

Meng de slagroom, melk, suiker en het vanillestokje en breng dit aan de kook. Haal de pan van het vuur en laat 5 min. trekken.

5
5

Neem het vanillestokje eruit, schraap met de punt van een mes het merg uit het stokje en roer het merg door het roommengsel.

6
6
  • 50 g custardpoeder
  • 50 g suiker
  • 6 eieren

Splits de eieren en mix de dooiers (eiwit wordt niet gebruikt) met de suiker en de custardpoeder schuimig, voeg al roerend het roommengsel toe.

Eieren splitsen

Instructievideo

00:36 min.

7
7

Schenk alles terug in de pan en verwarm het geheel al roerend tot een dikke vla. Laat de vla afkoelen tot lauwwarm, roer regelmatig.

8
8
  • 25 g suiker
  • 250 ml slagroom

Klop de de slagroom stijf met de suiker en strijk uit over de vla. Laat de trifle 210 min. opstijven in de koelkast.

9
9

Schenk hem over de cake en vruchten en strijk hem glad.

10
10
  • 50 g amandelschaafsel

Rooster het amandelschaafsel.

11
11

Laat vervolgens weer bijna op kamertemperatuur komen en strooi vlak voor het serveren de amandelen erover.

bereidingstip:

Voor een alcoholvrije trifle kun je 150 ml cream sherry vervangen door 100 ml biologische diksap appel.

Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer die wij niet ondersteunen, daarom werkt deze site niet optimaal. We raden je aan een andere browser(versie) te gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.