Tri­f­le

Dit deftige Britse dessert zal op iedereen indruk maken door de vele, smakelijke laagjes.

  • nagerecht
  • 10 personen
  • 575 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 3 u. 30 min. wachten
(385)waardeer
engels nagerecht Dit deftige Britse dessert zal op iedereen indruk maken door de vele, smakelijke laagjes. 10 personen
3 385

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie
Keukenspullen
  • hoge glazen schaal (1 à 1 1/2 liter)

Bereiden

  1. Snijd de roombotercake in blokjes. Doe dit in een grote schaal. Ontdooi de bosvruchten. Schep de jam door de bosvruchten met vocht. Schep dit over de cake en sprenkel de sherry erover.
  2. Snijd het vanillestokje in de lengte open. Meng 250 ml slagroom, de melk, 75 g suiker en het vanillestokje en breng dit aan de kook. Haal de pan van het vuur en laat 5 min. trekken. Neem het vanillestokje eruit, schraap met de punt van een mes het merg uit het stokje en roer het merg door het roommengsel.
  3. Splits de eieren en mix de dooiers (het eiwit wordt niet gebruikt) met 50 g suiker en de custardpoeder schuimig. Voeg al roerend het roommengsel toe. Schenk alles terug in de pan en verwarm het geheel al roerend tot een dikke vla. Laat de vla afkoelen tot lauwwarm, roer regelmatig. Schenk over de cake en vruchten en strijk glad.
  4. Klop de rest van de slagroom stijf met 25 g suiker en strijk uit over de vla. Laat de trifle 3-4 uur opstijven in de koelkast. Schenk de trifle over de cake en vruchten en strijk hem glad.
  5. Rooster het amandelschaafsel 3 min. in een koekepan zonder olie of boter goudbruin. Laat de trifle vervolgens weer bijna op kamertemperatuur komen en strooi vlak voor het serveren de amandelen erover.

bereidingstip:

Voor een alcoholvrije trifle kun je 150 ml cream sherry vervangen door 100 ml biologische diksap appel.

video

Ei­e­ren split­sen

Instructievideo - 00:36 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 575 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 19 g
  • natrium 235 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Trifle

terug naar recept

Tri­f­le

1
1
  • 400 g roombotercake

Snijd de roombotercake in blokjes. Doe dit in een grote schaal.

2
2
  • 900 g bosvruchten
  • 4 el bosvruchtenjam
  • 150 ml cream sherry

Ontdooi de bosvruchten. Schep de jam door de bosvruchten met vocht. Schep dit over de cake en sprenkel de sherry erover.

3
3
  • 1 vanillestokje

Snijd het vanillestokje in de lengte open.

Vanillestokjes verwerken

Instructievideo

00:48 min.

4
4
  • 250 ml slagroom
  • 500 ml volle melk
  • 75 g suiker

Meng de slagroom, melk, suiker en het vanillestokje en breng dit aan de kook. Haal de pan van het vuur en laat 5 min. trekken.

5
5

Neem het vanillestokje eruit, schraap met de punt van een mes het merg uit het stokje en roer het merg door het roommengsel.

6
6
  • 6 eieren
  • 50 g suiker
  • 50 g custardpoeder

Splits de eieren en mix de dooiers (het eiwit wordt niet gebruikt) met de suiker en de custardpoeder schuimig. Voeg al roerend het roommengsel toe.

Eieren splitsen

Instructievideo

00:36 min.

7
7

Schenk alles terug in de pan en verwarm het geheel al roerend tot een dikke vla. Laat de vla afkoelen tot lauwwarm, roer regelmatig.

8
8

Schenk over de cake en vruchten en strijk glad.

9
9
  • 250 ml slagroom
  • 25 g suiker

Klop de slagroom stijf met de suiker en strijk uit over de vla. Laat de trifle 3-4 uur opstijven in de koelkast.

10
10

Schenk de trifle over de cake en vruchten en strijk hem glad.

11
11
  • 50 g amandelschaafsel

Rooster het amandelschaafsel 3 min. in een koekepan zonder olie of boter goudbruin.

12
12

Laat de trifle vervolgens weer bijna op kamertemperatuur komen en strooi vlak voor het serveren de amandelen erover.

bereidingstip:

Voor een alcoholvrije trifle kun je 150 ml cream sherry vervangen door 100 ml biologische diksap appel.

Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer die wij niet ondersteunen, daarom werkt deze site niet optimaal. We raden je aan een andere browser(versie) te gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.