Sus­hi met wit­lofsala­de

(41)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
japans hoofdgerecht 4 personen
3 41

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rijst uit mealkit koken volgens gebruiksaanwijzing. Rijst in grote schaal mengen met sushi-azijn. Laten afkoelen. Geregeld omscheppen. Surimi in lengte in vieren snijden. Avocado schoonmaken en in reepjes snijden. Limoen schoonmaken, schil raspen en sap uitpersen. Mayonaise mengen met limoenrasp. Witlofbladen lostrekken. Sushirolls maken volgens gebruiksaanwijzing, maar als de rijst over zeewier is verdeeld, in lengte een lijntje limoen-mayonaise erover strijken en daarop reepjes surimi en avocado leggen. Volgens aanwijzingen oprollen en in 6 stukken snijden. In grote slakom 4 el mayonaise en naar smaak limoensap, zout, peper en wat wasabi (zakjes uit mealkit) mengen. Witlofbladen en eventueel resterende surimi en avocado erdoor husselen. Witlofsalade over 4 schaaltjes verdelen en op 4 borden leggen, sushi er naast zetten. Sojasaus en wasabi uit mealkit erbij geven.

video

Sus­hi ma­ken

Kookles - 10:21 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 848 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 111 g
  • vet 32 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2007 week 36-37

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.