Ge­vul­de porto­bel­lo's

Vegetariërs over de vloer? Met deze gevulde portobello’s verwen je ze pas echt.

(149)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan bijgerecht Vegetariërs over de vloer? Met deze gevulde portobello’s verwen je ze pas echt. 4 personen
3 149

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • barbecue

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bestrijk de champignons dun met olie en bestrooi ze met zout en (versgemalen) peper. Rasp 1/2 theelepel van de groene limoenschil af. Prak de limoenschil en de tijmblaadjes door de kaas en breng op smaak met (versgemalen) peper.
  2. Verdeel het kaasmengsel over de open onderkant van de portobello's. Leg ze met de hoedjes naar beneden 7-10 min. op de barbecue tot de kaas is gesmolten. Serveer de portobello's met waterkers.

variatietip:

In plaats van witte kaas kun je ook geitenkaas gebruiken, bijvoorbeeld Bettine Blanc of Chèvre de bellay. Voor een zoet accent kun je nog een beetje honing door de kaas roeren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 145 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 290 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Gevulde portobello's

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­vul­de porto­bel­lo's

1
1
  • 4 portobello champignons
  • 2 el olijfolie

Bestrijk de champignons dun met olie en bestrooi ze met peper en zout.

2
2
  • 1 limoen
  • 1 takje tijm
  • 100 g witte kaas

Rasp 1/2 theelepel van de groene limoenschil af. Prak de limoenschil en de tijmblaadjes door de kaas en breng op smaak met (versgemalen) peper.

3
3

Verdeel het kaasmengsel over de open onderkant van de portobello's. Leg ze met de hoedjes naar beneden 7-10 min. op de barbecue tot de kaas is gesmolten.

4
4
  • 75 g waterkers

Serveer de portobello's met waterkers.

variatietip:

In plaats van witte kaas kun je ook geitenkaas gebruiken, bijvoorbeeld Bettine Blanc of Chèvre de bellay. Voor een zoet accent kun je nog een beetje honing door de kaas roeren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.