Gel­der­se kar­ne­melk­scho­tel met spek­jes

(17)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
4 17

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kook de aardappels in een bodempje water met zout met de deksel op de pan in 20 minuten gaar. Bak de spekjes in een droge koekenpan met antiaanbaklaag tot ze krokant zijn. Schenk het meeste spekvet eruit (dat wordt verder niet gebruikt). Roer 2 el karnemelk door de maizena en schenk het maizenamengsel door de rest van de karnemelk. Schenk de karnemelk bij de spekjes en breng het geheel al roerend aan de kook. Laat het doorkoken tot de saus dikker wordt. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Doe de kropsla in een schaal en strooi de ringetjes bosui erover. Giet de aardappels af en serveer ze met de karnemelksaus met spekjes en de kropsla.

Tip:

Begint de karnemelksaus te schiften? Voeg dan wat extra maizena toe.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 635 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 31 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.