Har­ti­ge taart met zalm

Wij <3 hartige taarten. Deze versie met zalm is gemakkelijk en smaakt heel goed naast een frisse komkommersalade.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 510 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 35 min. oventijd
(446)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Wij <3 hartige taarten. Deze versie met zalm is gemakkelijk en smaakt heel goed naast een frisse komkommersalade. 4 personen
3 446

Ingrediënten

Lekker erbij
Keukenspullen
  • lage taartvorm (Ø 24 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Oven op 200 °C voorverwarmen. Bladerdeeg volgens aanwijzingen op verpakking ontdooien.
  2. In braadpan margarine verhitten en groente 5 min. zachtjes bakken. Knoflook erboven uitpersen en meebakken. Eieren met melk en zout en peper naar smaak loskloppen. Van zalm graatjes en vel verwijderen. Zalm door groente scheppen en royaal met zout en peper op smaak brengen.
  3. Ingevette taartvorm met deeg bekleden. Groente-zalmmengsel over bodem verdelen. Eimengsel erover schenken. Taart in midden van oven in ca. 35 min. gaarbakken.
video

Bak­vor­men be­kle­den

Instructievideo - 02:06 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 510 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 22 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 920 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2007 week 14-15

Hartige taart met zalm

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Har­ti­ge taart met zalm

1
1

Oven op 200 °C voorverwarmen.

2
2
  • 4 plakjes bladerdeeg

Bladerdeeg volgens aanwijzingen op verpakking ontdooien.

3
3
  • 2 el vloeibare margarine
  • 500 g pastagroente
  • 2 tenen knoflook

In braadpan margarine verhitten en groente 5 min. zachtjes bakken. Knoflook erboven uitpersen en meebakken.

4
4
  • 4 eieren
  • 3 el halfvolle melk

Eieren met melk en peper en zout naar smaak loskloppen.

5
5
  • 416 g roze zalm

Van zalm graatjes en vel verwijderen. Zalm door groente scheppen en royaal met peper en zout op smaak brengen.

6
6

Ingevette taartvorm met deeg bekleden. Groente-zalmmengsel over bodem verdelen. Eimengsel erover schenken.

Bakvormen bekleden

Instructievideo

02:06 min.

7
7

Taart in midden van oven in ca. 35 min. gaarbakken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.